Uitwijk

Heulstraat 5

Woonoppervlakte 531M²   Oppervlakte 24.320M²   Kamers 8   Oppervlakte 4 € 2.450.000,-

Hofstede De Heulhoeve; een uniek landgoed met een sfeervolle woonboerderij, een volledig geoutilleerd kantoor/gastenverblijf en een werkelijk adembenemende parktuin.

Wandelen langs de vijvers en lanen in je eigen park en even bijkomen met een kopje koffie bij de imposante schouw in de woonkeuken. Wonen in hofstede De Heulhoeve betekent genieten van de ultieme vrijheid die dit schitterende landgoed biedt. Het leven stroomt hier binnen en buiten. U deelt dit landgoed met een diversiteit aan vogels, zoals de fazant en de Vlaamse gaai. Daarnaast bezoeken hazen en soms ook reeën de meer dan royale parktuin. De monumentale hoeve, stammend uit 1750, functioneerde tot midden jaren 60 nog als boerderij. Toen kocht de heer Homburg, een Amsterdamse antiquair, De Heulhoeve. Hij verbouwde het pand met allerlei antieke elementen, zoals beelden, houtsnijwerk en deuren uit Frankrijk en Spanje, tot woonboerderij. Het unieke, robuuste karakter dat de antiquair creëerde, ademt nog altijd door de hofstede. De sfeer van het goede leven is tot in elke vezel voelbaar in de bijzondere living waar de hoge schouw en zichtbare gebinten voor gezelligheid zorgen. In de woonkeuken scheppen de grote raampartijen met roedeverdeling en het balkenplafond geborgenheid. Hier tafelt u urenlang met familie en vrienden om vervolgens een laatste drankje te nuttigen bij de imposante schouw. En wat dacht u van een afsluitende wandeling in uw eigen parktuin. Tuinarchitect Arend Jan van der Horst borduurde voort op het terrasontwerp van Mien Ruys en ontwierp een verrassend park met meerdere waterpartijen waaronder een grote, natuurlijke vijver met een steiger. Hier geniet u samen van de opkomende of ondergaande zon.

Luxe, eikenhouten bijgebouw met kantoor/gastenverblijf

Ultieme vrijheid, wonen en werken. Op dit landgoed met familiehuis en luxe, eikenhouten bijgebouw met kantoor/gastenverblijf komt het allemaal samen. De imposante glazen pui van het kantoor met zicht op de tuin zorgt voor inspiratie. De twee gashaarden, badkamer en de verdieping maken het kantoor ook geschikt als gastenverblijf. Kortom, hier verwezenlijkt u al uw dromen en maakt u fijne herinneringen.

Landelijk met snelle ontsluiting

Uitwijk is landelijk en gunstig gelegen in het gebied tussen de A2-A15-A27-A59. In een goed kwartier bent u in Gorinchem en Utrecht ligt op drie kwartier rijden.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Oldtimers

De klanten van De Landerije weten ruimte te waarderen. Ruimte bijvoorbeeld voor het ontvangen van gasten. Of voor een hobby die wat meer meters...


Bekijk deze partner

Altena Bommelerwaard

Niet voor niets worden deze naast elkaar liggende regio’s het Riviereiland genoemd: de Bommelerwaard en het Land van Altena liggen precies tussen de Maas en de Waal. Een prachtig stukje Nederland waar rust, ruimte, historie en cultuur samenkomen!

Bekijk

Liefde op het eerste gezicht

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe bijzonder de Heulhoeve voor ons is geweest gedurende bijna dertig prachtige jaren. Het was liefde op het eerste gezicht, en deze liefde is nooit...


Bekijk