Wonen in Altena en Bommelerwaard

Niet voor niets worden deze naast elkaar liggende regio’s het Riviereiland genoemd: de Bommelerwaard en het Land van Altena liggen precies tussen de Maas en de Waal. Een prachtig stukje Nederland waar rust, ruimte, historie en cultuur samenkomen!

Wonen in het Land van Altena en de Bommelerwaard

Wilt u landelijk wonen in een regio waar u de drukte van de stad kunt verruilen voor prachtige uitzichten op de rivier en de uiterwaarden, slingerende dijken en het uitgestrekte polderlandschap? De Landerije is gespecialiseerd in landelijk en bijzonder wonen in het Land van Altena en de Bommelerwaard. Ontdek deze veelzijdige en verrassende regio’s ten zuiden van Gelderland en ten noorden van Noord-Brabant! Wij helpen u graag uw droomwoning in het Land van Altena of de Bommelerwaard te vinden.

Welkom in de streek van forten en kastelen

In de Bommelerwaard en Altena komt de geschiedenis tot leven! De hele streek wordt gekenmerkt door kastelen, forten, bunkers en landgoederen. In 2021 heeft het Unesco Werelderfgoedcomité besloten om de Hollandse Waterlinies de werelderfgoedstatus te verlenen. De 85 kilometer lange linie moest ons landje beschermen tegen invallen van buitenaf. Het meest zuidelijke deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt in deze regio. Het bekendste militaire fort is het bekende slot Loevestein, waar Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist.

Pittoreske vestingstadjes waar de tijd heeft stilgestaan

In de Bommelerwaard en Altena vindt u het mooie rivierenlandschap langs de Maas, de Waal en de Merwede, maar de streek wordt ook gekenmerkt door verschillende pittoreske vestingstadjes. Denk bijvoorbeeld aan Heusden met haar oude stadsmuren, Woudrichem waar u eeuwenoude gevels ziet en het grotere Zaltbommel, de oude handelsstad waar volop winkels en horeca gevestigd zijn. In de Bommelerwaard en Altena geniet u van landelijk wonen in een regio waar heel veel te zien en te beleven is!

Zaltbommel
Ruiterstraat 12

Royaal herenhuis met multifunctioneel bijgebouw en riante stadstuin.

Woonoppervlakte 539m²   Oppervlakte 1016m²   Kamers 14 kamers   Oppervlakte 11 slaapkamers
Bekijk deze woning

Uitwijk
Heulstraat 5

Hofstede De Heulhoeve; een uniek landgoed met woonboerderij, kantoor/gastenverblijf en parktuin.

Woonoppervlakte 531m²   Oppervlakte 24320m²   Kamers 8 kamers   Oppervlakte 4 slaapkamers
Bekijk deze woning

Almkerk
Gantelweg 15

Instapklaar woonhuis met groot bijgebouw (garage en kantoor), fijne tuin en stoere boomhut aan bosperceel langs de Gantel.

Woonoppervlakte 185m²   Oppervlakte 1918m²   Kamers 6 kamers   Oppervlakte 4 slaapkamers
Bekijk deze woning

Veen
Maasdijk 104

Villa met privéstrand aan de Afgedamde Maas, inclusief mogelijkheid aanleg bootsteiger.

Woonoppervlakte 214m²   Oppervlakte 3266m²   Kamers 6 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning

Uw makelaar in deze streek

Gernant Temminck

NVM Register Makelaar

088-0044244     g.temminck@landerije.nl

Enkele plaatsen in Altena Bommelerwaard

1/1