Woning kopen Woning verkopen Woning taxeren Monument aankopen of verkopen Erfgoed aankopen of verkopen

Erfgoed aankopen of verkopen

Bent u op zoek naar een echt bijzonder object, waar er maar eentje van bestaat? De Landerije is gespecialiseerd erfgoedmakelaar. Wij begeleiden u graag bij de aankoop en verkoop van cultureel, bouwkundig en industrieel erfgoed.

Wonen in een oude fabriek, een voormalig klooster of een gerestaureerde molen?
Het is tegenwoordig steeds vaker mogelijk om ‘anders dan anders’ te wonen. Er is een groeiende interesse in panden die ooit een hele andere bestemming hadden, maar daardoor nu juist heel bijzonder zijn als woning. Denkt u bijvoorbeeld aan wonen in een oude watertoren, in een voormalige fabriek of klooster of zelfs in een gerestaureerde leerlooierij of molen. De Landerije adviseert en begeleidt u graag bij de aan- of verkoop van een bijzonder pand met een heel eigen verhaal.

Een pand met erfgoedstatus kopen of verkopen
Bent u op zoek naar een markant pand met erfgoedstatus? Of bent u de trotse eigenaar van zo’n bijzonder gebouw? U wilt dan graag in zee met een makelaar die deze niche goed kent en kennis heeft van de specifieke markt. De Landerije is NMo-Monumentenmakelaar. De NMo is een vereniging van professionele monumentenbezitters. Op het platform van de NMo staan de meeste woningen met erfgoedstatus. Als lid van de NMo kunnen wij u doelgericht adviseren en begeleiden bij de aankoop of verkoop van uw erfgoed.

Wat is cultureel erfgoed eigenlijk?
Erfgoed is het geheel van verhalen, plekken, gebouwen en objecten die van generatie op generatie worden overgedragen en die we willen bewaren voor toekomstige generaties. Het zijn panden die kenmerkend zijn voor onze cultuur en geschiedenis, zoals (rijks)monumenten, archeologische vondsten, kunstobjecten en beschermde stads- en dorpsgezichten. De overheid beschermt ons cultureel erfgoed en maakt nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Veel van dit soort panden hebben dan ook een nieuwe bestemming gekregen als woning en zijn inmiddels volledig gerestaureerd.

Meer weten? Wilt u de mogelijkheden eens met ons bespreken of wilt u ons uw wensen voorleggen? Wij drinken graag een kop koffie met u. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Ik wil meer weten!
Stille verkoop Huis verkopen