Woning kopen Woning verkopen Woning taxeren Monument aankopen of verkopen Erfgoed aankopen of verkopen Stille verkoop

Stille verkoop

Wilt u uw woning verkopen, maar wilt u dat niet publiekelijk bekend maken? Of wilt u graag op de hoogte blijven van het woningaanbod in de stille verkoop? De Landerije makelaars en adviseurs helpt u graag verder.

Stille aankoop of verkoop van een huis

Stille verkoop; de naam zegt het al. Bij deze verkoopmethode maakt u de verkoop van uw huis niet aan het grote publiek bekend. Niet iedereen wil zijn woning op internet, in advertenties of etalages terugzien of een bord in de tuin geplaatst hebben. De Landerije presenteert uw woning discreet aan een juiste doelgroep van genegen kopers. Ook wanneer u op zoek bent naar uw droomhuis en u dat in het reguliere aanbod niet kunt vinden, kunt u via De Landerije op de hoogte blijven van alle woningen die landelijk in de stille verkoop staan.

Waarom stille verkoop?

In sommige situaties is het niet wenselijk om de verkoop van uw woning aan de grote klok te hangen. Dat kan vanwege privacy- of veiligheidsredenen zijn of misschien heeft u geen haast om uw woning te verkopen. Hoe zorgt u ervoor dat uw woning wel bij de juiste doelgroep onder de aandacht wordt gebracht? De Landerije bemiddelt actief voor u. U bepaalt zelf aan welke doelgroep uw woning wordt getoond. Wij plaatsen uw woning bijvoorbeeld alleen op onze website of wij nemen persoonlijk contact op met geïnteresseerde kopers uit ons netwerk.

Hoe werkt stille verkoop bij De Landerije?

Wanneer u voor de stille verkoop van uw woning kiest, melden wij (indien gewenst) uw woning aan in het uitwisselingssysteem van de NVM. Dan weten collega-makelaars in het hele land dat uw woning in de stille verkoop staat, maar dit wordt niet via de openbare verkoopkanalen bekend gemaakt. Op die manier kunnen wij landelijk actief zoeken naar specifieke kopers. Stille verkoop kunnen wij in elke gradatie voor u opstarten. Kunt u in ons aanbod uw droomhuis niet vinden? Neem dan contact met ons op en vraag naar de woningen in de stille verkoop.


Stadswal Asperen


Medio 2023 wordt de verkoop verwacht van een kleinschalig nieuwbouwplan aan de Stadswal in Asperen. Het plan betreft 2 appartementen op de begane grond en 3 maisonnettes op de eerste/tweede verdieping, met gebruiksoppervlaktes van 105 tot 125 m2. Het kleinschalige en stijlvolle complex past fraai op de locatie aan de Stadswal naast de monumentale Sint-Catharinakerk. Hier komen de oude en nieuwe kern van het Betuwse stadje samen, waardoor alle lokale voorzieningen op loopafstand bereikbaar zijn. Denk hierbij aan de huisartspraktijk, supermarkt, dorpshuis, bakker, bloemist, natuurzwembad en diverse sportlocaties. Glasstad Leerdam ligt dichtbij en voorziet in alle overige zaken. Heeft u nu al interesse in één van de appartementen? Neem dan contact met ons op voor nadere informatie! U kunt ons bereiken via 088-0044244 of info@landerije.nl.

Het historische stadje Asperen, op de grens van Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, is een geliefde plek direct aan de Linge. Al van verre is de toren van de gotische kerk te zien. De kern van Asperen is het decor van stadsboerderijen en statige herenhuizen. Waarom Asperen zo populair is om te wonen? Dat ervaart u direct als u het meer dan 1.000 jaar oude stadje aan de Linge binnenrijdt. In het oude gedeelte ziet u zowel oude stadsboerderijen die de afgelopen decennia met liefde zijn verbouwd, maar ook schitterende monumenten en herenhuizen die getuigen van een rijk en welvarend verleden. Asperen heeft stadsrechten en mag zich daarom dus een stad noemen. Met een oude kern, een verzorgde nieuwbouwwijk en fraaie huizen langs de dijk die de meanderende Linge volgen. De omgeving is prachtig met de Lingeroute, immens populair bij fietsers en watersporters, en met goede voorzieningen. Wat zeker telt is het dorpskarakter met een geslaagde mix van oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers vanuit de Randstad. U vindt het in Asperen. Prachtig wonen in een unieke omgeving. En tegelijkertijd zo centraal. Op een steenworp van Leerdam en midden in de driehoek van snelwegen A2-A15-A27, die u snel en makkelijk naar de Randstad brengen maar vooral ook weer thuis.

Culemborg


De vier dreven, in het noordoosten van Culemborg, vormen misschien wel de mooiste woonlocatie van de Betuwse stad. De Volencampen, de graslanden tussen de vier dreven, kennen een geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. De graslanden hoorden toen bij het Kasteel Culemborg en waren in gebruik als  paardenweiden. Bijna nergens in Nederland zijn dergelijke weilanden bewaard gebleven. De Dienst Domeinen is eigenaar van de Volencampen. Sinds 2002 wordt het gebied gepacht door het Geldersch Landschap.

Aan één van de dreven werd omstreeks 1985 een riante villa gebouwd. Groot en degelijk, op een fraaie locatie. Het huis heeft ruim 400 m² gebruiksoppervlakte en een perceel van 1.358 m². Het huis is voorzien van een separate vleugel voor bijvoorbeeld mantelzorg of kantoor aan huis. Tevens is er een souterrain met dubbele garage. Momenteel bevindt de villa zich in een energietransitie waardoor het C-label sterk verbeterd zal worden. De lommerrijke tuin met diverse zonterrassen wordt voorzien van een splinternieuw zwembad. Kortom, rust, ruimte en comfort.

Centrum Olst


Fenomenale villa met schitterende tuin. 

Niet te missen is deze imposante villa in het hart van Olst. Monumentaal en tegelijk tijdloos met aandacht voor elk detail. In 1906 gerealiseerd, ruim honderd jaar terug, maar gebouwd voor de eeuwigheid. De huidige bewoner begreep dat als geen ander en heeft de villa met de grootste zorg gerenoveerd; en heel recent nog is de woning aan de buitenkant compleet geschilderd en voorzien van een frisse knipvoeg. Prachtig is de oprijlaan aan de voorzijde direct langs de trapopgang met bordes en de entree met robuuste eikenhouten deur. Eenmaal binnen wordt u ongetwijfeld getroffen door de riante leefruimtes, de klassieke details en de kwaliteit van materialen en afwerking. Minstens zo indrukwekkend is de tuin rondom. Schitterend aangelegd, perfect onderhouden en met prachtige doorkijkjes. Aangenaam en vrij wonen met een groot of samengesteld gezin? Kantoor of praktijk aan huis? Zeker is dat wonen en werken vanuit deze villa geweldig is. Elke dag opnieuw.

Groots en meeslepend wonen
De contouren van de villa laten zien dat dit ‘een pand met inhoud’ is. Om te beginnen op de begane grond met vanuit de riante hal toegang tot de spreekkamer met openslaande deuren naar het terras aan de voorzijde. Aan de achterzijde de nieuwe stijlvolle keuken uit 2018 met toegang tot de tuin. Daarnaast de woonkamer met serre, eveneens met openslaande deuren naar de achtertuin. Deze kamer is op fraaie wijze -middels schuifdeuren met gezandstraald glas en rondom een fraaie kastenwand- verbonden met de zitkamer. In beide woonkamers marmeren schouwen met gashaarden, plafonds met ornamenten en houten vloerdelen. Vanuit de hal voert het klassieke eikenhouten trappenhuis langs twee verdiepingen. Met op de eerste verdieping vijf slaapkamers, waarvan twee met balkon, en drie in gebruik als kantoor. Op de tweede verdieping nogmaals twee fraaie kamers met eigen sanitaire faciliteiten. In het souterrain tot slot treft u de kelder met berging en een jeugdhonk. De woning is recent geschilderd en voorzien van nieuwe knipvoeg.

Prachtig aangelegde tuin
Rondom de villa ziet u meerdere bijgebouwen waaronder twee carports, een tuinschuur en een prachtige veranda. Direct achter de woning loopt u vanuit de keuken zo de tuin in. Openslaande deuren vanuit de serre komen uit op het royale terras met zicht op de fraaie tuin, rijk aan bomen, heesters en vaste planten en met diverse mooie doorkijkjes. Een plek uit duizenden en toch zo centraal. Vlakbij het NS station en daarmee ook dichtbij de gezellige Hanzesteden Deventer en Zwolle. Ontdek het verleden en, nog belangrijker: uw toekomst in dit prachtige monument!

Neem contact op voor het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Omgeving Deventer


Schitterend landhuis omgeven door bos en landerijen

Op een open plek, middenin in de natuur, ligt dit feeërieke landhuis. In de luwte van het bos en de weidsheid van de Velden vindt u hier rust, privacy en vrijheid. Ontwaak met zingende vogels, dwarrelende vlinders, voorbijsnellende eekhoorns en het nimmer aflatende spel van dag- en nachtlicht. Zowel binnen als buiten deze villa op het NSW (Natuurschoonwet) landgoed ‘De Lankhorsterkamp’ wiegt de natuur u in haar armen. In dit fijne familiehuis danst het daglicht door de erker van de woonkamer en de slaapkamer op de verdieping. De vele ramen zorgen in elk vertrek voor een magnifiek zicht op de omgeving. Ook binnen schenkt dit gemeentelijk monument met authentieke details, zoals de balken aan het plafond in de living en de zichtbare gebinten op de tweede verdieping, een geborgen sfeer. Enkele jaren geleden is het huis uit 1939 grondig gerenoveerd en zijn er verrassend moderne bijgebouwen toegevoegd. Comfort sprankelt door de jacuzzi en de buitenbar in de tuin tot aan de gezellige indeling van het huis waardoor het ruim én gemoedelijk is.

Leefruimte voor het hele gezin

Drie verdiepingen, vijf slaapkamers en twee badkamers zorgen voor leefruimte voor het hele gezin. De werkkamer, grenzend aan de woonkamer, is met volop daglicht en inbouwkasten een ideale thuiswerkplek. Het uitgestrekte gazon nodigt uit tot buiten spelen. Ook bent u direct in het bos om te wandelen, mountainbiken of om een andere sport te beoefenen. De onderhoudsvriendelijke tuin vraagt slechts om een maairobot en enkele keren per jaar een tuinman of klusdag. De zorg voor de omgeving is in handen van erfpachtgever en St. IJssellandschap. Door het monumentale karakter en de NSW registratie biedt het huis fiscale voordelen zoals vrijstelling van overdrachtsbelasting en aftrekbaarheid van het onderhoud. Het landgoed is niet opengesteld voor publiek en de erfpacht is niet afkoopbaar.

Rust in overvloed

Het landgoed ligt op vier kilometer van Wesepe en zes kilometer van Olst. De A1 bevindt zich op 15 autominuten. Hanzestad Deventer bevindt zich op elk kilometer en Apeldoorn op 33 kilometer. Kortom rust in overvloed met de mogelijkheid om daarnaast activiteiten die vragen om meer reuring te ontplooien. Aan u de keus!

Neem contact op voor het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Authentieke woonboerderij met mogelijkheden voor een B&B, groepsaccommodatie of een bedrijf aan huis


Als een warme deken omhult het rieten dak de gepleisterde krukboerderij met de donkere luiken. De bosrijke omgeving en het uitgestrekte gazon dragen bij aan het pittoreske geheel. Ook binnen ademt elk vertrek van dit rijksmonument van rond 1750, een intieme, warme sfeer. Met de grote renovatie van deze woonboerderij, in de periode 1991 tot 2000, is een unieke woning ontstaan met vele mogelijkheden om wonen en werken te combineren. In het voorhuis is het heerlijk wonen. In de voormalige opkamer is een authentieke living met zicht op de voortuin. In de woonkamer, die in het aangebouwde karnhuisje is gesitueerd, geniet u onder de hoge nok en zichtbare gebinten van de rust en het zicht op de tuin en het naastgelegen akkerland. Onder de walnotenboom bij het karnhuis geniet u van de schaduw. In de deel (de vroegere stal), is de royale open ruimte/living ronduit bijzonder. Deze ruimte is momenteel in gebruik als groepsaccommodatie, maar ook te gebruiken als extra woon en/ of werkruimte. De kenmerken van deze voormalige deel zijn vernuftig in het interieur verwerkt. De zichtbare gebinten- en balkenconstructie en de open houten trap accentueren de riante afmetingen en de hoge nok. Tegelijkertijd zorgt het hout voor een warm, intiem gevoel. De hardstenen ‘kinderkopjes’ vloer met vloerverwarming geeft cachet en comfort. De ingelegde koperen koeienhoeven herinneren aan de grote renovatie en zorgen voor een speels accent. De halfronde bogen, die de keukenruimte markeren en een doorkijk geven, sluiten prachtig aan bij de halfronde vormen die terugkomen in de ramen en deuren. Ook de tuin waar de begroeiing zich, zowel met halfronde vormen als hoeken, onderscheidt van het gazon sluit naadloos aan bij de woonboerderij. Op het terras bij aan de achterzijde zit u heerlijk rustig.

Buitengewoon veel mogelijkheden
De drie delen van het gebouw; voorhuis, karnhuis en deel, bevatten in totaal vijf badkamers, acht slaapkamers. Daarnaast een riante tuin én een royaal bijgebouw, waar een kantoor aan huis, (hobby)werkplaats of stallingsruimte gecreëerd kan worden. De mogelijkheden zijn ongekend; zoals een groepsaccommodatie exploiteren zoals nu het geval is, of een woon-zorg-huis of een heerlijk woonhuis met B&B realiseren. Om deze woning zonder bedrijf te kunnen bewonen, dient de bestemming te worden omgezet. De makelaar kan u hier alles over vertellen.

Landelijk Leur om de hoek van Wijchen
Het landelijke Leur is gelegen in een bosrijke omgeving. Het NS-station van Wijchen bevindt zich op drie kilometer afstand. Wijchen heeft een goed aanbod aan scholen, winkels, horecagelegenheden en een theater. Het hart van Nijmegen ligt op nog geen 15 kilometer en is ook met de trein uitstekend
bereikbaar.

Unique buying reasons (UBR)
-Goed gerenoveerde woonboerderij met mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Momenteel in gebruik als groepsaccommodatie, maar ook prima geschikt als royaal woonhuis met B&B, mantelzorgwonen of een beroep aan huis. Let wel! Om deze woning zonder bedrijf te kunnen bewonen, dient de bestemming te worden omgezet. De makelaar kan u hier alles over vertellen.
-Het royale bijgebouw kan ingericht worden als kantoor aan huis, als (hobby)werkplaats, als stallingsruimte of een recreatieve bestemming;
-Prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. Op 3 kilometer afstand van het NS-station en het plaatsje Wijchen met een goed aanbod aan scholen, winkels, horecagelegenheden en een theater. Hartje Nijmegen is slechts op 13 kilometer afstand.

Neem contact op voor het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Meer weten? Wilt u de mogelijkheden eens met ons bespreken of wilt u ons uw wensen voorleggen? Wij drinken graag een kop koffie met u. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Ik wil meer weten!
Huis verkopen