Woning kopen Woning verkopen Woning taxeren Monument aankopen of verkopen

Een monument aankopen of verkopen

"Ik koop geen monument, want daar mag je niks mee." Mogen wij dit grote misverstand voor u wegnemen? Bijzondere monumentale panden en woningen zijn uniek, schaars en gewild. Als u een monument wilt aankopen of verkopen, kunt u natuurlijk rekenen op de kennis en bemiddeling van De Landerije Monumentenmakelaars.

Een monumentaal pand aankopen of verkopen

Wonen in een monument is bijzonder. Nederland heeft meer dan 100.000 gemeentelijke, provinciale en rijksmonumenten. Wonen in een markant pand met historische of culturele waarde op een unieke plek is voor velen een droom. Heeft u een monumentaal pand in bezit en wilt u uw bijzondere woning verkopen? Of wilt u uw zoektocht naar een bijzondere monumentale woning juist beginnen? Laat u dan adviseren en begeleiden door een gespecialiseerde monumentenmakelaar met het juiste netwerk.

De makelaar met passie voor monumenten

Onze passie voor monumentale panden leidde meer dan 30 jaar geleden tot de oprichting van ons kantoor. Inmiddels zijn wij door de Nationale Monumentenorganisatie geselecteerd als NMo-Monumentenmakelaar en zijn wij aangesloten bij het Nationaal Monumenten Portaal. De NMo is een vereniging van professionele monumenten bezittende en exploiterende organisaties die onderling samenwerken. Op dit platform is onder andere een actueel overzicht van te koop staande monumenten te raadplegen. Als gespecialiseerd monumentenmakelaar behartigen wij graag uw belangen als u een monument wilt kopen of verkopen.

Wat houdt de monumentale status precies in?

Het kopen of verkopen van een monument roept vaak veel vragen op. Want wat kan er mag er eigenlijk allemaal met zo’n pand? Wat zijn de fiscale regelingen, mag u het pand restaureren of aanpassen, en hoe zit het met onderhoud en verduurzaming van monumenten? De Landerije kent de weg in monumentenland. Wij kunnen u tot in detail adviseren over al uw rechten en plichten en verrassende mogelijkheden bij de aankoop of verkoop van uw monumentale droomhuis. 

"Huizen met een uniek karakter, waarvan je als vanzelf onder de indruk raakt. Huizen die je niet bezit, maar tijdelijk mag bewonen. Panden die je moet koesteren, onderhouden, restaureren, behouden voor het nageslacht, en die je in ruil daarvoor een onnoemelijk rijk en dankbaar gevoel geven, omdat jij deel mag uitmaken van hun lange historie." - De Landerije Monumentenmakelaars

Meer weten? Wilt u de mogelijkheden eens met ons bespreken of wilt u ons uw wensen voorleggen? Wij drinken graag een kop koffie met u. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Ik wil meer weten!
Erfgoed aankopen of verkopen Stille verkoop Huis verkopen