Druten

Kattenburg 15

Woonoppervlakte 317M²   Oppervlakte 623M²   Kamers 10   Oppervlakte 6 € 1.560.000,-

Vrijstaande villa met grandeur en rijke historie

De grandeur van dit Rijksmonument uit 1904 schittert nog altijd. Het huis werd gebouwd voor Louis Dericks, directeur van de toenmalige, plaatselijke steenfabriek Dericks en Geldens (D&G). Deze vooruitstrevende fabriek ontstond door de bouw van de Ewaldenkerk in Druten, een ontwerp van de vermaarde architect Pierre Cuypers. De geglazuurde bakstenen van D&G gebruikte Cuypers later in zijn ontwerpen door heel Nederland. Naast de woning van de directeur werden ook huizen voor de mensen direct ‘daaronder’ gebouwd. Hierdoor kenmerken de geglazuurde bakstenen een groot deel van de huizen aan de Kattenburg. Bijzonder is ook dat de historie van de villa goed en vrij gaaf bewaard is gebleven. De voordeur in Jugendstil, de binnendeuren met architraaf en het glas-in-lood door de hele woning zijn slechts enkele van de authentieke elementen die deze villa zijn unieke karakter geven. Ook comfort is in alle opzichten in deze villa aanwezig. Airconditioning in de living, een serre die het buitenleven binnen haalt, een badkamer met Finse sauna en een personenlift naar de eerste verdieping. Minstens net zo markant als de villa is de tuin. De harmonieuze mix van sierbestrating en grote tegels straalt klasse uit. De palmbomen zorgen voor een vrolijke, Mediterraanse noot. De veranda heeft een prachtige Chinese hardstenen vloer. In de jacuzzi glijdt alle spanning van de waan van de dag als vanzelf weg.

Klaar om heerlijk te wonen

Comfort, privacy, ruimte en rust. Deze villa, met maar liefst zes slaapkamers, is helemaal klaar om heerlijk te wonen. In 2009/2010 is de woonkeuken uitgebouwd en is het huis voorzien van een geïsoleerde kap, nieuwe pannen en zijn enkele van de bijzondere gevelelementen gerestaureerd. Het afgesloten terrein biedt volop leefruimte. De flinke oprit en dito garage (72m²) dagen uit tot het uitoefenen van een hobby, het stallen van een oldtimer of het ontplooien van een gezamenlijke activiteit. De veranda en buitenkeuken nodigen uit om het met uw gasten gezellig te maken.

Dichtbij de dorpskern en centraal in Nederland

Het chique Kattenburg ligt op een steenworp afstand van de gezellige dorpskern van Druten. De plaats heeft een goede keus in supermarkten, winkels en horecagelegenheden. Het theater ligt of fietsafstand en studentenstad Nijmegen is binnen een half uur bereikbaar net als Arnhem. Den Bosch is in 40 autominuten bereikbaar.

Bekijk de video voor een mooi overzichtsbeeld en download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Druten

Rijdt Druten een keer niet voorbij en bezoek dit mooie dorp aan de Waal. Een dorp met een keur aan vrijstaande woningen en herenhuizen en met een hoog niveau aan voorzieningen.

Bekijk

Land van Maas en Waal

Boudewijn de Groot bezong het al in de jaren ‘60: de groene hemel en in de blauwe zon in het Land van Maas en Waal! Zijn ode aan deze prachtige streek is niet voor niets. Ontdek deze nostalgische waterrijke regio, precies tussen Maas en Waal.

Bekijk