Hilde Kuus

NVM Register Makelaar Taxateur

h.kuus@landerije.nl 088-0044244

Hilde Kuus kent de makelaardij als haar broekzak. Vanuit een bovengemiddelde interesse in bouwkunde en architectuur ‘rolde’ ze na het afronden van de opleiding in 2005 in het makelaarsvak. Taxaties, verkoop woningen en bedrijfsonroerendgoed, het komt allemaal voorbij in haar carrière. In 2019 vond ze haar echte passie als zelfstandig makelaar in landelijk en bijzonder wonen en als Landerije Makelaar. 


Zakelijk en persoonlijk 

“De makelaardij is een zakelijk vak, en dat ligt mij” vertelt Hilde. Ik vind dat je bij een woningtransactie niets aan het toeval mag overlaten en werk altijd aan mijn dossierkennis. We leven in een tijd dat je alle denkbare informatie kunt vinden. Daar maak ik gebruik van. Maar ook aspirant-kopers doen onderzoek. Ik blijf tot het laatste moment betrokken en zorg ervoor dat elk detail is geregeld. Ik voel me verantwoordelijk voor een geolied verkoopproces. Daarnaast is de makelaardij een vak dat over mensen gaat. Zeker in het segment waarin ik werk. Bijzondere huizen met een ziel, een geschiedenis en verhalen. Met bewoners die ook zelf weten te verhalen over hun leven en de passie voor hun huis. Die contacten, daar haal ik mijn energie uit.” 

‘Kijk hoe bijzonder’ 

Zoals benoemd, heeft Hilde een passie voor architectuur en bouwkunde. “Ik durf wel te zeggen dat ik daar meer dan gemiddeld vanaf weet. Als ik voor een bijzondere woning sta, kan ik met verwondering kijken. ‘Kijk, hoe bijzonder is die constructie, het gebruik van materialen of de architectuur als geheel’, zeg ik dan. Juist die unieke en onderscheidende elementen hebben invloed op de beleving en de waarde van de woningen die wij voor onze opdrachtgevers verkopen. De waardebepaling is altijd een uitdaging, door het unieke karakter dat elk pand heeft. Het helpt mij dat ik met regelmaat bijzondere panden taxeer. Het dwingt mij om tot het uiterste te gaan om een dergelijk object zo goed mogelijk te waarderen. Zo houd ik nog beter zicht op de markt van unieke huizen.” 

Opdrachtgevers helpen bij het juiste besluit 

De huizenmarkt is altijd in beweging en afhankelijk van tal van factoren. “Je kunt het je niet permitteren om je werk op de automatische piloot te doen”, vervolgt Hilde. “Mijn opdrachtgevers moeten kunnen vertrouwen op mijn ervaring en expertise van bijzondere woningen en locaties. En natuurlijk op mijn kennis van de markt. Opdrachtgevers helpen om op het juiste moment het juiste besluit te nemen: dat zie ik als een belangrijk onderdeel van mijn werk. Bij iedereen is dat verschillend. De situatie van erfgenamen die het huis van hun ouders verkopen is wezenlijk anders dan van het echtpaar dat na lang wikken en wegen heeft besloten: we gaan kleiner wonen; of van een jong stel met opgroeiende kinderen dat weer in de buurt van familie wil wonen. Oprechte belangstelling en zakelijk inzicht zijn in alle gevallen van essentieel belang.” 

Daarom De Landerije 

“Bij De Landerije heb ik de kans om zelfstandig makelaar te zijn en toch in een groter team te werken. De Landerije is een sterk landelijk merk waarbij ik met andere makelaars kan overleggen en sparren. Dankzij onze landelijke bekendheid zijn we in staat om regio-overschrijdend te werken. Dat draagt zeker bij aan ons succes. De Landerije is bovenal een club van mensen die net als ik een passie hebben voor mooie huizen en de verhalen die daarbij horen. We houden van ons werk en ik weet wel zeker dat onze klanten dat merken.”


h.kuus@landerije.nl 088-0044244

Boven-leeuwen
Wielpad 15

Woonboerderij met unieke aanbouw, op royaal perceel met een landelijke sfeer

Woonoppervlakte 177m²   Oppervlakte 2219m²   Kamers 6 kamers   Oppervlakte 4 slaapkamers
Bekijk deze woning

Boven-leeuwen
Faunastraat/Wilgenstraat

Bouwkavel voor levensloopbestendige woning, in historische omgeving

Woonoppervlakte 0m²   Oppervlakte 930m²   Kamers 0 kamers   Oppervlakte 0 slaapkamers
Bekijk deze woning

Rossum
Slotselaan 11 a

Design-villa met dorpskern en natuur 'om de hoek', uitzicht naar het slot, Den Bosch op 20 minuten

Woonoppervlakte 67m²   Oppervlakte 893m²   Kamers 3 kamers   Oppervlakte 1 slaapkamers
Bekijk deze woning

Beneden-leeuwen
Bonderweg 12

Woonboerderij met ruime schuur en royale weide

Woonoppervlakte 280m²   Oppervlakte 5750m²   Kamers 10 kamers   Oppervlakte 6 slaapkamers
Bekijk deze woning

Druten
Ambtshuisstraat 5

Herenhuis met diepe tuin en oprit, op steenworp van dorpkern.

Woonoppervlakte 234m²   Oppervlakte 531m²   Kamers 9 kamers   Oppervlakte 5 slaapkamers
Verkocht

Ommeren
Dokter Guepinlaan 16

Betuwse woonboerderij, heerlijke tuin, natuurzwemvijver en voedselbos

Woonoppervlakte 353m²   Oppervlakte 5375m²   Kamers 8 kamers   Oppervlakte 4 slaapkamers
Bekijk deze woning

Alphen
Greffelingsedijk 10

Dijkvilla; fenomenaal dakterras, met zicht over de Maas. Nijmegen en Den Bosch op half uurtje afstand

Woonoppervlakte 194m²   Oppervlakte 642m²   Kamers 6 kamers   Oppervlakte 5 slaapkamers
Bekijk deze woning