Wonen in het Land van Maas en Waal

Boudewijn de Groot bezong het al in de jaren ‘60: de groene hemel en in de blauwe zon in het Land van Maas en Waal! Zijn ode aan deze prachtige streek is niet voor niets. Ontdek deze nostalgische waterrijke regio, precies tussen Maas en Waal.

Wonen in het Land van Maas en Waal

De naam van deze streek zegt het al. Het Land van Maas en Waal ligt ingeklemd tussen de dijken van de rivieren de Maas en de Waal en deze regio is het meest landelijke deel van het Rivierenland. In deze waterrijke streek woont u écht buiten, tussen recreatiegebieden, unieke wandel- en fietsroutes en mooie idyllische dorpjes. Dat is landelijk wonen op z’n allerbest! Zoekt u naar rust en ruimte en wilt u de drukte van de Randstad achter u laten? De Landerije helpt u graag uw droomwoning in deze prachtige streek te vinden.

Rivieren, dijken en recreatie op het water

Het Land van Maas en Waal is onlosmakelijk verbonden met water. Door de nabijheid van de rivieren vindt u in deze streek overal de sporen van de vroegere strijd tegen het water terug, zoals uitgestrekte buitenpolders, slingerende dijken, groene uiterwaarden en boomrijke eilandjes. Er zijn dan ook volop mogelijkheden voor waterrecreatie zoals zeilen en sloepvaren, of steek de rivier over met een van de voetveren. Maar ook is het in het Land van Maas en Waal heerlijk wandelen of fietsen. Beleef hier het Hollandse landschap in al zijn puurheid!

Dorpen met een heel eigen karakter

De historie van de dorpen in het Land van Maas en Waal gaat ver terug. Dat is goed te zien in het sfeervolle Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland. De dorpen Druten en Beneden-Leeuwen, waar volop (delicatessen)winkeltjes en goede restaurants gevestigd zijn, hebben een heel eigen karakter. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen valt hier op! In het Land van Maas en Waal geniet u van buiten wonen in een bijzonder stukje Nederland.

Dreumel
Hogeweg 34

Heerlijke woning met multifunctioneel bijgebouw, op fietsafstand van dorpscentrum, half uurtje van Den Bosch en Nijmegen.

Woonoppervlakte 248m²   Oppervlakte 3618m²   Kamers 6 kamers   Oppervlakte 4 slaapkamers
Bekijk deze woning

Druten
Kattenburg 15

Vrijstaande villa met grandeur, rijke historie en gezellige dorpskern op steenworp afstand

Woonoppervlakte 317m²   Oppervlakte 623m²   Kamers 10 kamers   Oppervlakte 6 slaapkamers
Bekijk deze woning

Wamel
Wilhelminastraat 9

Wonen en werken in een monumentale villa, waar woonwensen werkelijkheid worden.

Woonoppervlakte 516m²   Oppervlakte 2160m²   Kamers 14 kamers   Oppervlakte 7 slaapkamers
Bekijk deze woning

Alphen
Valksestraat 9 a

Heerlijk woonhuis met royaal perceel en bijgebouwen; vrij wonen ín het dorp!

Woonoppervlakte 300m²   Oppervlakte 4150m²   Kamers 9 kamers   Oppervlakte 5 slaapkamers
Bekijk deze woning

Uw makelaar in deze streek

Hilde Kuus

NVM Register Makelaar Taxateur

088-0044244     h.kuus@landerije.nl

Enkele plaatsen in Land van Maas en Waal

1/1