Epse

Waterdijk 7

Woonoppervlakte 275M²   Oppervlakte 7.797M²   Kamers 8   Oppervlakte 5 € 1.300.000,-

Zeer ruime Kloosterboerderij ‘Groot Bussink’, met veel plaats voor gezin, werk en inwoning.

Als een warme deken omhult het rieten dak deze woonboerderij uit 1850. Dit vrijstaande gemeentelijk monument steekt met zijn donkere luiken prachtig af tegen de weldaad van groen om het huis. De grote, eigen kavel tegen de rand van het dorp biedt veel privacy. In de vijvertuin droomt u heerlijk weg bij de vrolijke noten van de vogels en het meerstemmige gezoem van de insecten. De tuin herbergt oude fruitbomen met schitterende bloesems en heerlijk fruit. In het weiland graast het kleinvee er lustig op los. Het verwarmde buitenzwembad nodigt uit tot een frisse duik. Ook binnen herbergt de woning details waarin de pracht van weleer harmonieus samensmelt met eigentijds comfort. De living met ossenbloedrode betimmering aan het plafond en rode estriken vloer straalt een en al behaaglijkheid uit. De vide met de oorspronkelijke gebinten en de ambachtelijk getimmerde boekenkasten aan de wand van de balustrade onderstrepen het unieke karakter van deze woonboerderij. De vele raampartijen halen het buitenleven naar binnen. De antieke schouw van Bentheimersteen met houtkachel zorgt voor gezellige warmte.

Multifunctionele praktijkruimte en optie tot koop perceel van 1,3 ha

Volop leefruimte voor een groot gezin, een werk/praktijkruimte aan huis en inwoning. Wensen die u allemaal kunt realiseren. Op de begane grond zijn naast het woongedeelte, vier slaapkamers, twee badkamers, een werkkamer en een royale hobby/bergruimte. De verdieping heeft, naast nog een bad- en slaapkamer, een multifunctionele praktijkruimte van 70 m² met eigen opgang. De eerste stappen voor het geschikt maken van het vrijstaande bijgebouw voor inwoning zijn al gezet. De gemeente verleent medewerking (niet zelfstandig, zonder eigen huisnummer) en er is een ontwerptekening van bouwkundig buro iBOC Aalten. Daarnaast is er een optie tot koop van een extra perceel van 1,3 hectare aan de overkant van de weg.

Centraal

Met de A1 en rijkswegen N348 en N339 zijn alle grote steden en de Randstad goed bereikbaar. Het dorp Gorssel met alle basisvoorzieningen ligt om de hoek en hanzestad Deventer ligt op 4 kilometer. Zowel Deventer als Zutphen, gelegen op 10 kilometer, beschikken over een NS-station.

Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

IJsselvallei

Aan weerszijden van de prachtige IJssel ligt een van de mooiste streken van Nederland: de IJsselvallei. Hier kan de natuur volledig zijn gang gaan en snuift u de pure plattelandsgeur op! In deze lieflijke streek bent u helemaal weg van de drukte.

Bekijk