Wonen in de IJsselvallei

Aan weerszijden van de prachtige IJssel ligt een van de mooiste streken van Nederland: de IJsselvallei. Hier kan de natuur volledig zijn gang gaan en snuift u de pure plattelandsgeur op! In deze lieflijke streek bent u helemaal weg van de drukte.

Wonen in de Ijsselvallei

De IJsselvallei is een groen, waterrijk gebied dankzij de rivier de IJssel. Maar deze streek is meer dan alleen deze prachtige rivier. In deze regio vindt u nog échte dorpen, met een weekmarkt, monumenten en boerderijen. Hier proeft u het echte buiten wonen en het karakter van het Nederlandse platteland. Wilt u graag landelijk wonen in een prachtige regio waar u volop rust en ruimte ervaart? De Landerije is specialist in landelijk wonen in de IJsselvallei. Wij bemiddelen graag voor u als uw aan- en verkoopmakelaar.

Langs de kronkelende IJssel

Dankzij de IJssel is de IJsselvallei een groen gebied waar u volop kunt genieten van de natuur. Is er veel water, dan overstromen de uiterwaarden. Is er weinig water, dan drogen ze uit. Deze dynamiek ervaart u overal in de IJsselvallei. Hier vindt u prachtige kolken, beken en sprengen. Vogelspotters kunnen in deze streek hun hart ophalen. Het is heerlijk fietsen of wandelen over dijken, door bossen en langs grasland vol bloemen, waarbij u onderweg monumentale hoeven passeert en streekproducten op boerenerven kunt kopen.

De Hanzesteden van de IJsselvallei

De IJssel vormde eeuwenlang de kern van het Hanzeverbond in Nederland. De Hanzesteden langs de rivier verenigden zich in de Gouden Eeuw met het doel de handel uit te breiden en kennis te delen, en waren welvarend en rijk. Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg hebben veel te bieden: u ziet de rijke historie nog altijd terug in schitterende koopmanshuizen, unieke gevels, monumenten, vestingwerken en pittoreske hofjes. Naast middeleeuwse schoonheid vindt u hier ook volop winkeltjes, speciaalzaken, goede restaurants en gezellige terrassen.

Epse
Waterdijk 7

Idyllische woonboerderij met veel ruimte voor gezin, werk, hobby en inwoning

Woonoppervlakte 275m²   Oppervlakte 7797m²   Kamers 8 kamers   Oppervlakte 5 slaapkamers
Bekijk deze woning

Zutphen
Burg. Dijckmeesterweg 9 - 9A

Majestueus herenhuis aan het water met royale stadstuin en kantoor (nr 9A) in de binnenstad

Woonoppervlakte 428m²   Oppervlakte 1083m²   Kamers 13 kamers   Oppervlakte 5 slaapkamers
Bekijk deze woning

Uw makelaar in deze streek

Bartelo Dijk

NVM Register Makelaar

0575-743090     brummen@landerije.nl

Enkele plaatsen in IJsselvallei

1/1