Wonen in een woonboerderij

Droomt u van uw eigen royale woonboerderij, uniek gelegen tussen de landerijen in een van de prachtige regio’s van Nederland? De Landerije is specialist in landelijk en bijzonder wonen en wij helpen u graag uw droom te verwezenlijken!

Wat is een woonboerderij?

In Nederland zijn aardig wat boerderijen, hoeven en hofstedes te vinden, die voorheen als agrarisch bedrijf hebben gediend. Ze zijn vaak omgetoverd tot prachtige royale woonboerderijen die comfort en luxe uitstralen en geheel gemoderniseerd zijn. Woonboerderijen vinden we in verschillende typen. Denk bijvoorbeeld aan de kop-hals-rompboerderij en de stolpboerderij in het noorden van het land, de T-huisboerderijen die veel in het Rivierengebied voorkomen en de langgevelboerderijen in het zuiden. Vanwege de ruimte biedt een woonboerderij volop mogelijkheden: denk bijvoorbeeld aan een bedrijf aan huis of erfsplitsing.

Wonen in een woonboerderij

Tegenwoordig ontvluchten veel Randstedelingen de drukte en hectiek van de stad en ruilen hun waardevolle appartement, loft of stadshuis in voor een bijzondere, riante woning met eigen perceel in de provincie. Voor hetzelfde geld woont u namelijk in een royale woonboerderij met uitzicht op het water of de grazende koeien in het weiland! De rust en ruimte van het platteland en de weidse natuur, de vogels die fluiten en uitzichten waar u nooit genoeg van krijgt: dat is ultiem genieten van wonen in een landelijke omgeving.

Aan een dijkje of tussen de weilanden

Is een prachtige woonboerderij aan een dijk in de Betuwe uw wens? Ziet u uzelf al wonen tussen de uitgestrekte weilanden in de Achterhoek of het Brabantse land? Of kiest u juist voor de rust in een van de mooie natuurgebieden op de Veluwe? Als u uw zoektocht naar een bijzondere woonboerderij wilt beginnen, of wanneer u uw waardevolle bezit wilt verkopen, is De Landerije uw partner. Omdat wij kantoren hebben in verschillende regio’s in Nederland, kennen wij de omgeving, het aanbod én de doelgroep goed.