Wonen in een landhuis

Ziet u het al voor u? U loopt vanuit uw keuken zo de natuur in en u kijkt vanaf uw bank weids uit over prachtige landerijen. Dat is het ultieme wonen in een landhuis!

Wat is een landhuis?

Een landhuis is een luxe, vrijstaande woning in een natuurlijke omgeving. Oftewel, een villa buiten het dorp of de stad. Vaak is de woning omringd door veel eigen grond en staat de woning op een riant perceel in het buitengebied. De oudste bewoonde landhuizen ontstonden als versterkte huizen in de middeleeuwen. Toen de belegeringen verminderden werden de landhuizen comfortabeler en luxer, en werden ze vooral door de elite als buitenhuis gebruikt. Vanaf het laatste deel van de 19e eeuw wordt dit type woningen ook permanent bewoond.

Wonen in een landhuis

Wat het wonen in een landhuis zo bijzonder maakt, is de combinatie van ruimte, luxe, privacy, grote percelen en de landelijke omgeving waarin dit type woning is gelegen. Sommige traditionele landhuizen staan op een landgoed, andere hebben een monumentale status of een bijzondere bouwstijl. Vaak staan er nog bijgebouwen op de percelen. Ieder landhuis is een uniek object, waar u ten volle geniet van optimaal comfort en het mooie buitenleven. Wonen in een landhuis is dan ook voor velen een droom!

Een landhuis kopen of verkopen

Een landhuis kopen of verkopen doet u niet elke dag. Wanneer u een bijzonder landhuis zoekt, of u bent in het bezit van een landhuis en u overweegt de verkoop, dan wilt u graag zorgvuldig te werk gaan. U wilt kunnen rekenen op een partner met kennis van dit type woning én van deze specifieke markt. De Landerije is gespecialiseerd in de bemiddeling van landhuizen in verschillende regio’s in Nederland. Wij kunnen u deskundig en gericht begeleiden bij uw zoektocht of verkooptraject.