Wonen in een herenhuis

Herenhuizen zijn er in allerlei soorten en bouwstijlen, maar een ding hebben ze met elkaar gemeen: de statige uitstraling, het elegante aanzien en de karakteristieke gevel. Wonen in een herenhuis is wonen met allure!

Wat is een herenhuis?

Vroeger werd dit woningtype bewoond door rijke ‘heren’, waar het herenhuis zijn naam aan dankt. Het is een grote, statige woning met minimaal twee woonlagen. Herenhuizen zijn herkenbaar aan de hoge gootlijn en de herkenbare, karakteristieke gevel. Vaak zit de voordeur precies in het midden, met daaromheen symmetrische ramen. Dit type woning ontstond vooral tegen het einde van de 16e eeuw: welgestelde stedelingen investeerden hun spaargeld in buitenplaatsen buiten de grote stad, en bouwden luxueuze herenhuizen die als zomerverblijf werden gebruikt.

Wonen in een herenhuis

Herenhuizen zijn royale panden met een bijzondere sfeer die geschiedenis ademen. Ze hebben vaak een klassieke bouwstijl met traditionele elementen uit de 16 e tot en met de 19e eeuw. In de laatste jaren werd dit woningtype zo gewild dat er steeds meer moderne, eigentijdse herenhuizen werden gebouwd in het buitengebied, helemaal in de stijl van toen. Wilt u wonen in een stijlvol huis met karakter en historie, maar tegelijk genieten van rust, ruimte en natuur? Bekijk het aanbod bijzondere, landelijk gelegen herenhuizen van De Landerije!

Herenhuizen met karakter in het buitengebied

Al 30 jaar hebben wij een grote passie voor unieke, royale en bijzondere woningen in het buitengebied. De makelaars van De Landerije hebben hun eigen specialisatie per regio. Zij kennen de omgeving tot in detail en zijn op de hoogte van het actuele woningaanbod van herenhuizen in het gebied waar u graag wilt wonen, of waar u uw woning te koop aan wilt bieden. Wij adviseren u graag bij de aankoop of verkoop van een prachtig herenhuis in heel Nederland.