Wonen in een dijkhuis

Sfeervoller wonen kan bijna niet! In een dijkhuis woont u op een unieke locatie aan een van de prachtige Nederlandse dijken. Omdat dijkwoningen vaak iets hoger gelegen zijn, geniet u van een subliem uitzicht op het water.

Wat is een dijkhuis?

De aanleg van dijken stamt uit de middeleeuwen om Nederland te beschermen tegen het water en ze zijn kenmerkend voor ons land. Nederland heeft verschillende soorten dijken. Denk bijvoorbeeld aan rivierdijken, ringdijken en zeedijken. De woningen die aan dijken zijn gebouwd, staan op of liggen aan de voet van de dijk. Dijkwoningen laten de geschiedenis van de dijken heel mooi zien: werd de dijk verhoogd, dan werd een extra verdieping geplaatst. In veel Hollandse streken zijn nog prachtige originele dijkhuizen te vinden.

Wonen in een dijkhuis

Wonen in een dijkhuis is een bijzondere ervaring. Stelt u zich eens voor: u geniet vanuit huis op elk moment van een kop koffie met een prachtig uitzicht over het water! Als dit bijzondere woningtype hoger gelegen is, zijn de woonkamer en de keuken vaak op de eerste verdieping gevestigd. Dat levert u spectaculaire uitzichten op over het achterliggende landschap. Wilt u graag karakteristiek en landelijk wonen op een unieke locatie direct aan het water? Dan is een dijkhuis uw droomwoning!

De makelaar met expertise in dijkwoningen

Wilt u uw droom waarmaken en een uniek dijkhuis kopen? Of bent u de trotse bezitter van een dijkwoning en wilt u uw bijzondere huis verkopen? Dan wilt u kunnen rekenen op de expertise van een makelaar die niet alleen kennis heeft van deze specifieke huizenmarkt, maar ook van wet- en regelgeving van bijvoorbeeld het Waterschap. De Landerije is gespecialiseerd in de bemiddeling van dijkhuizen in verschillende prachtige waterrijke regio’s in Nederland. Wij begeleiden u graag bij uw zoektocht of verkooptraject.