Brummen

Radeland 5

Woonoppervlakte 211M²   Oppervlakte 5.190M²   Kamers 7   Oppervlakte 5 € 795.000,-

Authentiek landhuis in privébos.

Midden in een bosrijke omgeving ligt dit monumentale landhuis. Een verborgen parel in Brummen, waar maar weinig mensen het bestaan van weten. De woning stamt uit 1850 en is gebouwd op de resten van een groter huis dat ooit Radeland heette; het is echter geen monument. Later fungeerde het huis als koetshuis van huize Rhienderstein. In 1950 werd het verbouwd tot woonhuis waarbij veel originele elementen zijn bewaard. Zo zijn alle plafonds op de begane grond afgewerkt met Jugendstil patronen, net als de schouw en de vaste bank in de living. Een ruimte waar ook de adem van het wonen in uw eigen bos door alle raampartijen binnenstroomt. In de aangebouwde serre geniet u van de eerste zonnestralen door de ligging op het zuiden. Het doorgeefluik in de serre naar de keuken onthult dat deze ruimte vroeger werd gebruikt als eetkamer. Op de eerste verdieping halen de ramen, met buitenluiken, de rust van de groene omgeving binnen. Het terras boven de serre, toegankelijk via een van de vijf slaapkamers, is een heerlijke plek om het leven in het privébos te ontdekken. De verdieping herbergt ook nog een tussen- en grote zolder waar vroeger tekenles werd gegeven. Bijzonder zijn ook de baanderdeuren aan beide zijden van de inpandige garage. Zo reed de paard- en koets combinatie makkelijk naar binnen en buiten. Op de vloer liggen de oorspronkelijke klinkers waarin de paardenhoeven en wielen van de koetsen nog altijd na-echoën. De tuin rondom de woning is aangelegd met veel groenblijvende planten en heesters. Het privébos, een halve hectare vol zintuiglijke avonturen, grenst aan een weiland en andere bospercelen.

Naar eigen smaak opfrissen en verduurzamen

Landelijk wonen in een bosrijke omgeving. Deze royale kluswoning met vijf slaapkamers en een riante zolderruimte kunt u geheel naar eigen smaak opfrissen en verduurzamen. Het platte dak van de woning leent zich uitstekend voor zonnepanelen. De grote zolder is geschikt voor een atelier of het creëren van extra leefruimte. Met de inpandige garage, berging en werkruimtes kunt u alle kanten op. In de tuin staat een stenen dierenverblijf met pannendak. Kortom dit landhuis blaast leven in al uw dromen.

Goede voorzieningen en treinstation

Het landhuis ligt vlak bij Brummen. Een dorp met goede voorzieningen en een treinstation. Ook huize Rhienderstein (privé bezit), nog altijd in alle pracht en glorie, zijn de naaste buren. Het Gelderse Brummen is omgeven door diverse N-wegen en met het autoveer Brummen-Bronkhorst bent u zo in de Achterhoek. Brummen ligt op een half uur rijden van Arnhem. Apeldoorn en Deventer.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Brummen

Brummen is een heerlijk lommerrijk dorp in het oosten van Nederland. Als u het dorp bezoekt proeft u de gemoedelijkheid en gezelligheid en ervaart u wat mooi wonen met goede voorzieningen inhoudt.

Bekijk

Veluwe

Dennen- en loofbossen, stuifzandvlakten, heidevelden, vennetjes en beekjes: de Veluwestreek is een natuurgebied van 1.000 km2, in het midden van Nederland. Genieten van een prachtig landschap zonder een auto tegen te komen, waar kan dat nog? Wél op de Veluwe in ieder geval!

Bekijk