Wonen op de Veluwe

Dennen- en loofbossen, stuifzandvlakten, heidevelden, vennetjes en beekjes: de Veluwestreek is een natuurgebied van 1.000 km2, in het midden van Nederland. Genieten van een prachtig landschap zonder een auto tegen te komen, waar kan dat nog? Wél op de Veluwe in ieder geval!

Wonen op de Veluwe

Nederland op zijn allermooist. Dat is de Veluwe. Wonen in deze streek betekent volop genieten van rust, ruimte, flora en fauna. Wist u dat de Veluwe is uitgeroepen tot het op één na mooiste natuurgebied van Nederland? Hier bent u altijd omringd door de schoonheid van de natuur. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u graag in deze prachtige streek wilt wonen. De Landerije is gespecialiseerd in landelijk en bijzonder wonen op de Veluwe en wij helpen u graag uw droomhuis in deze regio te vinden.

Wildlife spotten op de Veluwe

De Veluwe ligt in Gelderland en is eigenlijk één groot natuurgebied. In de nationale parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom kunt u, als u geluk hebt, de Nederlandse big five spotten! Het kan zomaar zijn dat u tijdens een wandeling of fietstocht een edelhert, een wild zwijn, een moeflon (een klein wild schaap), een Schotse hooglander of een bizon tegenkomt. Maar ook vossen, dassen en reeën komen hier veel voor. Naast beekjes en vennen heeft de Veluwe ook het Veluwemeer, waar volop gerecreëerd wordt op het water en op de verschillende strandjes.

De charme van de Veluwse dorpen

In de streek vindt u prachtige dorpen. Het charmante Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn, met haar historische kern is de moeite waard. Het dorp is vooral bekend door de hoogste waterval van Nederland en de schaapskooi die nog in bedrijf is. Brummen heeft prachtige land- en herenhuizen. Of bezoek het dorp Dieren, dat tegen de IJssel ligt en waar u wel 31 rijksmonumenten vindt. In het bruisende Arnhem zijn volop winkels, cultuur, musea, theaters en natuurlijk het Gelredome.

Uw makelaar in deze streek

Bartelo Dijk

NVM Register Makelaar

0575-743090     brummen@landerije.nl

Enkele plaatsen in Veluwe

1/1