Sneek

Pripperstraat 90

Woonoppervlakte 320M²   Oppervlakte 1601M²   Kamers 6   Oppervlakte 3 € 595.000,-

Uniek bouwplan voor een watervilla met boothuis in het hart van de watersportprovincie.

Aan de rand van Sneek, direct aan de Geau op slechts een kilometer varen van de bekende Waterpoort, staat het brughoofd met basculekelder en toren van de voormalige Geeuwbrug. Op het robuuste betonnen bouwwerk is een vergunning verleend zodat u deze kunt transformeren tot exclusieve watervilla inclusief dubbel boothuis (of groot enkel boothuis). Met ultieme werkplek in de toren en een prachtige tuin direct aan het water. De vaarroutes rondom de Geeuwbrug in Sneek bieden u als watersportliefhebber een unieke kans om te genieten van de prachtige wateren van Friesland. De grote bekende meren zoals het Sneekermeer en het Heegermeer zijn makkelijk bereikbaar, maar ook de vele kleine vaarwegen eromheen bieden volop mogelijkheden. Of u nu houdt van zeilen, varen of suppen, deze regio heeft voor elke watersportliefhebber wat te bieden. De zeldzame ligging van deze watervilla zorgt voor ultiem waterplezier en onvergetelijke ervaringen.

De Geeuwbrug

Het betonnen brughoofd van de Geeuwbrug heeft een rijke historie en is van grote bouwkundige waarde. De dubbele basculebrug werd destijds gebouwd om het verkeer over het kanaal de Geeuw te leiden. De basculekelder was de basis waarop de brug steunde en bood een solide constructie voor het passageverkeer. Met de komst van het aquaduct onder het kanaal de Geau, is de Geeuwbrug overbodig geworden. Het aquaduct biedt een vlotte doorgang voor het scheepvaartverkeer, zonder dat er nog behoefte is aan een vaste brugconstructie. Het betonnen brughoofd vormt een solide basis voor het verleende bouwplan en biedt een panoramisch uitzicht over het water en het omliggende landschap.

De Geau

De geschiedenis van de Geau wateren in Sneek gaat terug tot de 19e eeuw, toen de stad zich ontwikkelde als een belangrijk centrum voor de scheepvaart in Friesland. De wateren werden gebruikt als kanalen en verbindingsroutes voor de handel tussen Sneek en andere steden in de provincie. In 1964 werd de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland eigenaar van een groot deel van de wateren in en rondom Sneek, waaronder de Geau wateren. Sindsdien is er veel gedaan om de natuurwaarden van deze wateren te behouden en te beschermen. Er zijn bijvoorbeeld speciale broedgebieden gecreëerd voor vogels en er worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd om de waterkwaliteit op peil te houden. Vandaag de dag zijn de Geau wateren geliefd bij zowel recreanten als natuurliefhebbers.

Download de brochure voor nadere informatie of neem contact op met de makelaar.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.