Tiel

Burgemeester Meslaan 1

Woonoppervlakte 368M²   Oppervlakte 1790M²   Kamers 7   Oppervlakte 4 € 1.800.000,-

‘Het Kasteeltje’ van Tiel; een karakteristieke en stijlvolle neorenaissance villa aan de statige Meslaan.

Romantisch prijken de trapgevels van deze stadsvilla in neorenaissancestijl in de lucht. De rijk gedecoreerde gevels, het prachtige balkon en de royale tuin aan alle vier de zijden van het pand vormen een sprookjesachtig decor. Zonneklaar dat dit rijksmonument uit 1898 in de volksmond ‘Het Kasteeltje’ wordt genoemd. Sterker nog, het staat ook bekend als het mooiste pand van Tiel. Bovendien ligt de woning aan de prominente Burgemeester Meslaan. Bijzonder is dat het interieur van deze stadsvilla nog grotendeels intact is. De entree, met bordestrap en originele, dubbele voordeur zet gelijk de toon. De sierplafonds en de baluster van de trap in de hal zijn een lust voor het oog. In de kamer-en-suite ademt de sfeer van weleer door de karakteristieke elementen. Met de schuifdeuren tussen de woon- en eetkamer creëert u een intieme ambiance. In de serre, die door schuifdeuren en luiken is verbonden met de kamer-en-suite, schrijdt het licht binnen door de ludieke raampartijen. De openslaande deuren zorgen voor een idyllisch zicht op de tuin. U geniet hier van een vorstelijk zicht op de vijver in de tuin waar de bomen weerspiegelen in het water. Werkelijk waar alle vertrekken in deze woning zijn prachtig, net als de riante tuin rondom. De diversiteit aan begroeiing, borders, terrassen en gazons omlijst ‘Het Kasteeltje’. Hier maakt u een heerlijk ommetje in uw eigen tuin of u ontspant in de zomeravond nog even met een familiespel in het gras.

Dicht bij het centrum

Wonen in het mooiste pand van Tiel, dicht bij het treinstation en het stadscentrum. Met de kantoorruimte beschikt u ook over een werkplek aan huis. Dit kantoor had vroeger een eigen entree, die in ere is te herstellen. De royale oprit biedt meerdere parkeerplekken. Daarnaast is er met drie verdiepingen volop leefruimte. Met de open, multifunctionele ruimte met hoge nok op zolder, kunt u alle kanten op. Ook de garage en het bijgebouw, bestaande uit drie schuurtjes, bieden mogelijkheden tot het ontplooien van uw wensen.

Levendig en centraal

Tiel is een levendige stad aan de Waal en bekend van de fruitteelt. Tiel ligt centraal op enkele kilometers van de A15. Den Bosch, Utrecht en studentenstad Nijmegen bevinden zich op zo’n drie kwartier rijden.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Betuwe

De inwoners van de Betuwe zijn niet voor niets trots op hun streek! Cultuur, historie en natuur komen hier samen. In de Betuwe woont u midden tussen de vele fruitboomgaarden, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

Bekijk