Oase van rust

Als je vanuit de Randstad Twente bereikt waan je je even in Zuid-Frankrijk. Het uitgestrekte coulisselandschap met natuurgebieden bied je een oase van rust. Groene landgoederen en historische dorpjes maken het plaatje compleet. Voor iedereen, die landelijk en bijzonder wil wonen, is Twente dé plek bij uitstek.

Oud ontmoet nieuw

Twente is actief op het gebied van kunst en cultuur. Zo kun je diverse musea, landgoederen en gezellige festivals bezoeken. De regio heeft een rijke historie. In de achtste eeuw ontstond de oudste stad van Twente, hoofdstad Oldenzaal. De Plechelmusbasiliek is daar de stille getuige van. Ook het bezoeken waard is het Openluchttheater Hertme voor passiespelen, festivals en concerten.

Kennis en ondernemerschap

Twente is de meest ondernemende hightechregio van Nederland. Meer dan 700 bedrijven startten vanuit de ondernemende Universiteit Twente, gelegen tussen Hengelo en Enschede. Ook werkt Twente samen met andere technische universiteiten van Nederland samen in de 4TU-federatie. Kennispark Twente heeft als doel de creatie van 10.000 nieuwe hoogwaardige arbeidsplaatsen voor Twente. Het biedt betere en meerdere spin-offbedrijven, innovatie met bedrijfsleven en volop inspiratie voor kennisintensieve bedrijven.

Natuurlijke historie

Twente is de streek met grote landschappelijke kwaliteiten. Wandel door uitgestrekte natuurgebieden het Lutterzand aan de meanderende Dinkel, de heide op de Friezenberg en de groene landgoederen Singraven, Weldam en Twickel. Rivier de Regge bij Rijssen biedt mooie natuurgezichten. Houdt u van pittoreske dorpjes? In het historische Ootmarsum lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Bezoek de kunstgaleries en koop lokale producten in bijzondere winkeltjes. Of maak een mooie wandeling langs het Cremershuis. Ook de stadjes Borne, Delden en Diepenheim hebben hun historisch centrum en pittoresk aanzicht behouden. Ontdek de beboste heuvelachtige landschappen eromheen.

Uw makelaar in deze streek

Martin Grave

NVM Register Makelaar Taxateur

088-0044244     info@landerije.nl

Enkele plaatsen in Twente

1/1