Wonen in het Rijk van Nijmegen

Rondom Nijmegen, ten zuiden van de Waal, ligt het Rijk van Nijmegen. Een unieke streek, want hier geniet u van landelijk wonen in de glooiende natuur, met de oudste stad van Nederland vlak in de buurt!

Wonen in het Rijk van Nijmegen

De verscheidenheid van deze regio maakt wonen in het Rijk van Nijmegen zo bijzonder. Hier woont u écht buiten, omgeven door afwisselende natuur zoals uiterwaarden, heuvels, bos, heidevelden en vennen, maar u bent ook zó in het prachtige Nijmegen. Wilt u graag landelijk wonen, maar wel met alle voorzieningen van de grote stad binnen handbereik? De Landerije is specialist in landelijk wonen in het Rijk van Nijmegen. Wij kennen deze veelzijdige omgeving én het woningaanbod goed en wij adviseren u graag!

Glooiende heuvels in het Rijk van Nijmegen

De schoonheid van de natuur in het Rijk van Nijmegen zal u verbazen. In de uiterwaarden van de Waal ligt bijvoorbeeld de Ooijpolder waar u zomaar wilde paarden, bevers, runderen en grote ganzen tegenkomt. Of maak een wandeling in natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen, waar Staatsbosbeheer prachtige wandel- en fietsroutes heeft aangelegd. In de glooiende heuvels rondom Groesbeek vindt u volop wijnranken. Het Rijk van Nijmegen heeft het allemaal! Hier is het in ieder jaargetijde heerlijk vertoeven.

Bruisend Nijmegen op korte afstand

Het Rijk van Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen. Op een heuvel aan de Waal zetten zij een nederzetting neer. Deze stad kreeg als eerste stadsrechten en is nu bekend als de levendige en bourgondische stad Nijmegen. Nijmegen ligt centraal in de streek, zodat u makkelijk een avond naar het theater kunt, musea kunt bezoeken, een dag kunt winkelen of heerlijk kunt slenteren langs de Waalkade. Maar ook de kleinere dorpen in deze regio zijn absoluut de moeite waard: denk bijvoorbeeld aan Winssen, Ooij en Groesbeek, het wijndorp van Nederland!

Uw makelaar in deze streek

Hilde Kuus

NVM Register Makelaar Taxateur

088-0044244     h.kuus@landerije.nl

Enkele plaatsen in Rijk van Nijmegen

1/1