Liefde op het eerste gezicht

Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe bijzonder de Heulhoeve voor ons is geweest gedurende bijna dertig prachtige jaren. Het was liefde op het eerste gezicht, en deze liefde is nooit afgenomen.

Vanuit de drukke stad zijn we buiten gaan wonen en we hebben nooit een dag spijt gehad. Wat een genot om te wonen op deze boerderij. Samen met onze twee kinderen die hier zijn opgegroeid hebben we genoten, mede door alle ruimte en vrijheid die we hier hadden. Iedereen die hier komt  voelt de bijzondere sfeer en zegt altijd dat in dit huis echt wordt geleefd. Er is altijd leven in de brouwerij, niet alleen door alle feestjes en logeerpartijen maar ook door de unieke tuin. Een plek waar wij als gezin heel veel mooie herinneringen hebben gemaakt.

Met de bijbehorende grond wilden we in 1995 iets gaan doen. We hebben toen tuinarchitect Arend Jan van der Horst gevraagd een plan te maken. Aan de hand van zijn ontwerpen is de tuin aangelegd. Een tuin met lange zichtlijnen, weelderige plantenvakken en veel vijvers en terrassen. Zo is onze passie voor tuinieren ontstaan. In 2003 is het landschappelijke deel aangelegd met een grote natuurlijke vijver. De steiger bij deze vijver is  zeker een van onze favoriete plekjes.En hoe bijzonder is het om samen met je honden en een kopje koffie in de hand een wandeling door je eigen tuin te maken.

Vanwege de vele mogelijkheden met de tuin en de bijzondere en grote ruimtes in huis hebben we de Heulhoeve vaak gebruikt als locatie voor  feesten, lunches/diners, workshops, presentaties, foto- en filmshoots. Het later gebouwde naastgelegen kantoor bood tevens de perfecte balans  tussen wonen en werken.

Nu bijna dertig jaar later de kinderen allang zijn uitgevlogen en wij in een andere fase van ons leven komen, voelen wij dat het tijd is om een nieuw  gezin te verwelkomen op deze mooie bijzondere plek. We laten een huis achter dat niet alleen ons thuis was, maar ook de plek waar onze dromen zijn waargemaakt. Wij wensen de nieuwe bewoners heel veel woonplezier toe.


Bekijk onze woning