Wonen in de Meierij

Aan natuurschoon, gezelligheid en sfeer is in Brabant geen gebrek! Guus Meeuwis zong er al over: hoe donker het buiten ook is, in Brabant brandt nog licht. In bourgondisch Brabant is een hoop te zien en te beleven.

Wonen in de Meierij

Centraal in het noordoosten van Brabant ligt de streek de Meierij. Hier komen natuur en cultuur op unieke wijze samen: u woont in een prachtige bosrijke omgeving, maar wel op een steenworp afstand van de drie grootste Brabantse steden. Landelijk, rustig en gemoedelijk, maar zeker niet afgelegen! Bent u op zoek naar een bijzondere woning in de Meierij of in de aangrenzende regio’s Land van Ravenstein of Kwartier van Maasland? Laat u bij uw zoektocht dan begeleiden door een aan- en verkoopmakelaar met uitgebreide kennis van het woningaanbod in deze streken.

Populieren, keien en kloosters

Kenmerkend voor dit deel van Brabant is het grote aantal beschermde natuurgebieden, waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of mountainbiken. De streek wordt doorkruist door de rivieren de Aa en de Dommel, die uitmonden in de Maas. De vele populieren in het gebied vallen u vast op. Het hout van deze bomen werd vroeger verkocht aan de klompenfabrieken in de regio. In de Meierij, het Land van Ravenstein en Kwartier van Maasland vindt u volop veelzijdigheid: middeleeuwse stadjes, kastelen en kloosters, bossen met zandverstuivingen, weidse polders en uiterwaarden.

Bourgondisch Brabant

Met Den Bosch als hoofdstad van Brabant op korte afstand is de Meierij niet alleen een prachtige regio voor natuurliefhebbers, maar ook voor cultuursnuivers, shopaholics en bourgondische levensgenieters! Van stadsmuren, vestingwerken en musea tot de Sint-Janskathedraal, culinaire restaurants en de echte Bossche bollen: u vindt het allemaal in deze gezellige stad. Ook in de kleinere dorpjes in deze regio’s is de karakteristieke Brabantse gastvrijheid en gezelligheid duidelijk voelbaar. Hier voelt u zich welkom en helemaal thuis!

Uw makelaar in deze streek

Hilde Kuus

NVM Register Makelaar Taxateur

088-0044244     h.kuus@landerije.nl

Enkele plaatsen in Meierij

1/1