Wonen in de Alblasserwaard

Groene weilanden met koeien, knotwilgen, molens, kronkelende riviertjes en typische oudhollandse dorpen: de Alblasserwaard. Hier woont u landelijk en tóch vlakbij de Randstad. Deze regio is puur Hollands!

Wonen in de Alblasserwaard

Zoekt u uw droomhuis in een landelijke regio waar u méér huis voor uw geld heeft? Wilt u de drukte van de Randstad uit, maar tóch snel in de grote steden kunnen zijn? De Alblasserwaard vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart en is een prachtige regio waar u volop rust, natuur en ruimte vindt. De Landerije is gespecialiseerd in landelijk en bijzonder wonen in de Alblasserwaard. Wij helpen u graag uw droomwoning te vinden in het prachtige buitengebied of in een van de mooie dorpen.

De Alblasserwaard: de molenstreek

De Alblasserwaard heeft heel veel te bieden. Het typerende polderlandschap wordt doorkruist door meanderende riviertjes zoals de Alblas (waar de streek haar naam aan ontleent) en de Giessen. Het is prachtig om met een bootje het landschap vanaf het water te bekijken. Deze regio is bovendien geliefd bij wandelaars en fietsers vanwege de uitgestrekte wandel- en fietsroutes. Opvallend in de streek zijn de molens. Vooral de molens van Kinderdijk zijn een toeristische trekpleister. Want wereldberoemd zijn ze, de negentien molens van het Unesco Werelderfgoed.

Natuur en cultuur komen samen in de Alblasserwaard

In de Alblasserwaard geniet u volop van de Hollandse natuur, maar ook cultuur is hier te vinden! Denk bijvoorbeeld aan Gorinchem, door de ANWB uitgeroepen tot mooiste vestingstad van 2021. Gorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En de grootste die nog helemaal intact is! Maar ook het pittoreske Giessenburg met haar vele plattenlandsmonumenten en het charmante kerkdorp Ottoland zijn prachtig. Wonen in de Alblasserwaard is ultiem landelijk en bijzonder wonen!

Giessenburg
Peursumseweg - Bouwkavel

Riante bouwkavel van 1.930 m² in de Alblasserwaard.

Woonoppervlakte 0m²   Oppervlakte 1930m²   Kamers 0 kamers   Oppervlakte 0 slaapkamers
Bekijk deze woning

Giessenburg
Doetseweg 29 A

Wonen aan het water in de Alblasserwaard.

Woonoppervlakte 160m²   Oppervlakte 426m²   Kamers 5 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning

Arkel
Vlietskade 1072

Luxueuze villa met groot kantoor aan huis en weiland met paardenstal. Aan de rand van Gorinchem.

Woonoppervlakte 427m²   Oppervlakte 10350m²   Kamers 6 kamers   Oppervlakte 5 slaapkamers
Bekijk deze woning

Uw makelaar in deze streek

Gernant Temminck

NVM Register Makelaar

088-0044244     g.temminck@landerije.nl

Enkele plaatsen in Alblasserwaard

1/1