Wonen in de Achterhoek

Al rijdend, wandelend en fietsend door de Achterhoek, over stille landweggetjes, beschutte bospaadjes en zandpaden langs de IJssel, ervaart u hoeveel ruimte er nog is in ons land. Ontdek de karakteristieke eigenheid van de Achterhoek!

Wonen in de Achterhoek

De drukte van de Randstad staat in schril contrast met de uitgestrekte weidsheid van de Achterhoek. Veel Randstedelingen weten de Achterhoek dan ook te vinden en maken de overstap naar deze regio. Zoekt u ook naar meer woonoppervlak, volop rust, ruimte, natuur en knusse dorpjes? De Landerije is specialist in landelijk en bijzonder wonen in de Achterhoek. Wij kennen deze prachtige regio en het woningaanbod goed en we helpen u graag bij uw zoektocht.

De Achterhoek: verrassend veelzijdig

De Achterhoek is een grote regio met een verrassende veelzijdigheid aan landschappen. Langs de IJssel ligt een rivierenlandschap met uiterwaarden en weilanden, en her en der boerderijen. Maar ook ziet u hier uitgestrekte bossen, historische buitenplaatsen en kastelen met parkachtige tuinen en karakteristieke landhuizen. Het oostelijk deel van de Achterhoek wordt gekenmerkt door een glooiend coulisselandschap. Beekjes kabbelen door bossen, in de weilanden grazen koeien en eeuwenoude bomen omzomen de wegen.

De gastvrijheid van de Achterhoek

De Achterhoek is de streek waar u heerlijk kunt slenteren in knusse dorpen met pittoreske kerkjes, oude straatjes, monumentale panden, authentieke restaurants en een hoop bezienswaardigheden. Bijzonder is het MORE Museum in Gorssel waar werken te zien zijn van toonaangevende Nederlandse kunstenaars en het kasteel in Ruurlo, waar de tweede vestiging van het museum is gevestigd. Geniet van een drankje op het terras en proef in het najaar traditiegetrouw de wildgerechten. In de Achterhoekse dorpen is het ‘noaberschap’ nog altijd goed voelbaar: van oudsher staan buren (noabers) elkaar bij in raad en daad!

Uw makelaar in deze streek

Bartelo Dijk

NVM Register Makelaar

0575-743090     brummen@landerije.nl

Enkele plaatsen in Achterhoek

1/1