Landerije-verhalen in beeld

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Bij De Landerije realiseren wij ons dat terdege. In alles wat de doen streven we naar perfectie. Ook bij het in beeld brengen van monumenten.

Ik word monumentenfotograaf


De keuze voor De Landerije is vaak ingegeven door onze kennis van landelijk en bijzonder wonen. Wonen in een monument is zeker een vorm van bijzonder wonen. Daarom zijn wij regelmatig betrokken bij de aan- of verkoop ervan. Heel belangrijk daarbij is het in beeld brengen van architectuur en sfeerbeleving. Léontine Lamers, gespecialiseerd monumentenfotograaf, kan dat als geen ander.

Vraag aan Léontine waarom ze zo graag monumenten fotografeert. Dan krijg je als antwoord: “omdat ik mij er zo sterk mee verbonden voel. Het heeft vast te maken met dat ik ben opgegroeid in een oud huis. Het oudste deel van het huis stamde uit de 17e eeuw. Als kind vond ik niets mooiers dan het ontdekken ervan.”

Toen Léontine na de kunstacademie en een carrière als cameravrouw/videoproducent besloot haar eigen bedrijf op te starten, wist ze: ik word monumentenfotograaf. Met haar foto’s vertelt ze het verhaal van bijzondere panden. Soms bewoond door particulieren, maar ook in eigendom van publieke of private organisaties. Met haar foto’s wil Léontine de kijker de ruimte laten ervaren, alsof je er daadwerkelijk bent. Een monument in beeld brengen is een vak apart. De monumentenfotograaf laat zien dat zij dit vak in alle facetten beheerst.

Monumentenfotograaf     06 - 22 444 681   info@monumentenfotograaf.nl   www.monumentenfotograaf.nl