Home »

Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen

Droomhuizen De Landerije op Luxevastgoed.nl Wetsvoorstel vrijstelling overdrachtsbelasting Column: Zelfredzaamheid Download De Landerije Kleurplaat De makelaardij en het Coronavirus (COVID-19) Column: Vernieuwing & Verwondering Ga in je kracht staan! Een inspiratiesessie van een FIFA Wereldkampioen... Buiten Wonen is een luxe De trek naar de provincie; nieuw geluk buiten de Randstad

De trek naar de provincie; nieuw geluk buiten de Randstad


‘De vlucht uit de Randstad’ wordt het wel genoemd. Nogal wat gezinnen met kinderen hebben het helemaal gehad op hun etage in de stad. Bij menig ouder komt dan ook de vraag op: waar wil ik mijn kind eigenlijk laten opgroeien? In die hectische, grote stad, waar ze meer tijd op de achterbank van de auto doorbrengen dan op hun eigen fietsje? Of in een kleinere stad of dorp, waar ze in de tuin of zelfs op straat kunnen spelen, en ook nog eens een koe of schaap in de wei kunnen zien? Sommige ouders besluiten inderdaad te verhuizen naar dat felbegeerde huis-met-tuin op een plek waar het leven nog overzichtelijk en ‘gewoon’ is. Laat de makelaars van De Landerije daar nu een passie voor hebben. Wij noemen ons niet voor niets al dertig jaar lang Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen.  

De woninggekte van voor de crisis is al even terug. In alle grote steden stijgen de prijzen ongekend. Daarom trekken steeds meer jonge gezinnen naar buiten op zoek naar betaalbare ruimte en rust. “We lijken wel gek”, horen we steeds meer mensen in Amsterdam zeggen. Ze gooien alles in de strijd voor een peperdure woning in de hoofdstad. Is leven en werken niet veel makkelijker in de ruimte en het groen even verderop? In Nederland is tenslotte alles dichtbij. En wat te denken van de rust in vergelijk met de overdaad aan toeristen!

Koopwoningen waren nog nooit zo duur
De prijzen van koopwoningen lagen in 2018 boven het recordniveau van 2008, blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek, het Kadaster en de NVM. Koopwoningen werden in 2018 gemiddeld weer zo'n 9 procent duurder. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 lagen de prijzen in december 2018 ruim 33 procent hoger. Ten opzichte van de vorige piek in augustus 2008 waren de koophuizen in december bijna 5 procent duurder.

Op het niveau van steden lagen Rotterdam en Utrecht aan kop, met huizen die respectievelijk 13 en 11 procent duurder werden. Het prijskaartje dat aan een woning hangt, was het hoogst in Amsterdam. Een gemiddelde koopwoning in de hoofdstad kostte vorig jaar 466.000 euro.

Provincie versus Randstad
Wil je een gelukkig, gezond en veilig leven? Dan kun je de grote steden beter mijden en in de provincie gaan wonen. Het valt wel mee met de Randstad als the place to be. Volgens onderzoek van de Rabobank en de Universiteit van Utrecht zijn de mensen het ongelukkigst, het ongezondst en het onveiligst in de grote steden. Dat beeld komt naar voren uit de Brede Welvaartsindicator. Die vergelijkt de regio's van Nederland met elkaar en kijkt daarbij naar meer dan alleen hoeveel geld er wordt verdiend.

En als je er dus breder naar kijkt, is de provincie een veel betere plek om te  wonen. Luchtkwaliteit, sociale samenhang in de buurt, de balans tussen werk en privé: mensen die ‘Buiten Wonen’ hebben het allemaal beter voor elkaar dan de gemiddelde Rotterdammer of Amsterdammer, ondanks alle aandacht die deze steden krijgen.

“Verhuizen was de beste beslissing uit mijn leven”
Bij De Landerije hebben wij een passie voor woonboerderijen, landhuizen, dijkhuizen, villa’s, landgoederen, herenhuizen, monumenten en erfgoed. Wij noemen dit Landelijk en Bijzonder Wonen. Hierin zijn wij dan ook al dertig jaar gespecialiseerd. Met deskundige makelaars in de regio’s Rivierenland, Utrechtse Heuvelrug, Maas & Waal en Veluwezoom-Achterhoek, heeft ons kantoor landelijke bekendheid als specialist in de aankoopbegeleiding en verkoopbegeleiding van bijzondere objecten. Huizen en mensen die uniek zijn, vragen een individuele en persoonlijke benadering.

Het merendeel van onze Landerije-huizen worden verkocht aan kopers uit de stad. Niet zo verwonderlijk als u bovenstaande leest. Voor veel stedelingen is het even wennen. Weg van de herrie, het egoïsme, het altijd maar moeten en het niet kunnen onthaasten van de Randstad. Altijd vakanties plannen om weg te kunnen. Een van onze kopers zei onlangs: “Op onze woonboerderij in het dorp heb ik nog geen behoefte aan vakantie gehad. Het is heerlijk om mijn werk en de gezelligheid en faciliteiten van de stad af en toe op te zoeken, om daarna weer terug te rijden naar mijn nieuwe paradijs. Gedurende het halfuurtje in de auto voel ik alles van me afglijden. Verhuizen was de beste beslissing uit mijn leven.”

Ook ‘Buiten Wonen’ of juist succesvol verkopen?
Bent u er ook van overtuigd dat De Landerije de juiste makelaar is om uw huis in de provinciestad, het dorp of het buitengebied te verkopen aan geïnteresseerden die graag de stad verlaten? Of bent u vanuit de stad juist op zoek naar uw nieuwe droomhuis ‘buiten’? Neem dan contact op met één van onze Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen.

Wetswijzigingen woningmarkt 2019 Nationaal Monumenten Portaal Ervaar uw nieuwe droomhuis op een unieke manier Waardering monumenten in woningmarkt neemt fors toe Subsidieregeling rijksmonumenten per 1 januari 2019

Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen


Droomhuizen De Landerije op Luxevastgoed.nl Wetsvoorstel vrijstelling overdrachtsbelasting Column: Zelfredzaamheid Download De Landerije Kleurplaat De makelaardij en het Coronavirus (COVID-19) Column: Vernieuwing & Verwondering Ga in je kracht staan! Een inspiratiesessie van een FIFA Wereldkampioen... Buiten Wonen is een luxe De trek naar de provincie; nieuw geluk buiten de Randstad Wetswijzigingen woningmarkt 2019 Nationaal Monumenten Portaal Ervaar uw nieuwe droomhuis op een unieke manier Waardering monumenten in woningmarkt neemt fors toe Subsidieregeling rijksmonumenten per 1 januari 2019