Home »

Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen

Droomhuizen De Landerije op Luxevastgoed.nl Wetsvoorstel vrijstelling overdrachtsbelasting Column: Zelfredzaamheid Download De Landerije Kleurplaat De makelaardij en het Coronavirus (COVID-19) Column: Vernieuwing & Verwondering

Column: Vernieuwing & Verwondering


Met nieuwe ogen rijd ik dagelijks door het mooie Maas en Waal, het gebied waar ik opgroeide en waar ik - in het voorjaar van 2019 - mijn eigen makelaarskantoor opende. Natuurlijk ken ik vrijwel elke straat en weet ik hoe het er vroeger was, maar kijken door de ogen van kopers (en verkopers) is tóch anders. De weidse blik over uiterwaarden en polders, de kenmerkende kerktorens en ieder dorp zijn eigen karakter. Hoe leuk is het om dit aan nieuwe bewoners te laten zien.

De woningmarkt lijkt altijd in ontwikkeling te zijn en als makelaar/taxateur probeer je de markt nét een stapje voor te zijn. Woonwensen veranderen en het (ver)kopen van een woning gaat vaak samen met een nieuwe levensfase. Zolang de stap wordt gezet naar een groter of mooier huis, is deze stap niet moeilijk. Maar in de gevallen dat het bijvoorbeeld verstandiger is om ‘die mooie grote woonboerderij met tuin’ te verlaten voor een bungalow of appartement, is de stap soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wonen blijft emotie en een huis een plek waar je thuis komt.

Ook de (politieke) kijk op wonen verandert; we moeten energie-neutraler bouwen en meer voor elkaar gaan zorgen. Nieuwe initiatieven zoals zonneparken en co-wonen ontstaan en mantelzorg wordt (weer) gebruikelijker. Hier over meer in mijn volgende columns.

Brengt vernieuwing altijd vooruitgang?
Niet alle vernieuwing biedt vooruitgang. Maar vaak is verandering noodzakelijk, ook al geeft dit in eerste instantie weerstand bij diegene die er mee te maken hebben. En na verloop van tijd, als het even heeft kunnen wennen, blijkt die nieuwe situatie helemaal nog niet zo verkeerd.

Wat dit voor mij brengt, is verwondering; de mens lijkt zich altijd weer aan te passen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. En dat maakt mijn vak ook zo ontzettend mooi; van dichtbij het proces meemaken, van loslaten en opnieuw vinden. Want dat is wat verhuizen met zich meebrengt.

Voor mijzelf is de laatste grote vernieuwing de start van mijn eigen kantoor. Na ruim 14 jaar ervaring in de makelaardij startte ik De Landerije Maas en Waal; gespecialiseerd in Landelijk en Bijzonder Wonen, een segment waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En dan word je gevraagd om een column te schrijven; ook weer nieuw! In de komende maanden vindt u mijn column in Maas & Waal XL en beschrijf ik mijn belevenissen en verwondering over de omgeving en de makelaardij.

Wat gelukkig blijft, is de weidsheid van ons gebied en de sfeer van weleer in de oude panden en monumenten. Vaak met liefde gerenoveerd en klaar gemaakt voor een nieuwe toekomst. Het liefst met meer comfort. Deze vernieuwing geeft zeker vooruitgang, met oog voor het verleden. Onze panden vertellen een verhaal, van vroegere bewoners en de ontwikkeling van het gebied. Heerlijke huizen om mee te mogen werken en fijn om de verwondering in de ogen van nieuwe bewoners te zien.

Hilde Kuus
register makelaar - register taxateur

Ga in je kracht staan! Een inspiratiesessie van een FIFA Wereldkampioen... Buiten Wonen is een luxe De trek naar de provincie; nieuw geluk buiten de Randstad Wetswijzigingen woningmarkt 2019 Nationaal Monumenten Portaal Ervaar uw nieuwe droomhuis op een unieke manier Waardering monumenten in woningmarkt neemt fors toe Subsidieregeling rijksmonumenten per 1 januari 2019

Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen


Droomhuizen De Landerije op Luxevastgoed.nl Wetsvoorstel vrijstelling overdrachtsbelasting Column: Zelfredzaamheid Download De Landerije Kleurplaat De makelaardij en het Coronavirus (COVID-19) Column: Vernieuwing & Verwondering Ga in je kracht staan! Een inspiratiesessie van een FIFA Wereldkampioen... Buiten Wonen is een luxe De trek naar de provincie; nieuw geluk buiten de Randstad Wetswijzigingen woningmarkt 2019 Nationaal Monumenten Portaal Ervaar uw nieuwe droomhuis op een unieke manier Waardering monumenten in woningmarkt neemt fors toe Subsidieregeling rijksmonumenten per 1 januari 2019