Martin Grave

NVM Register Makelaar Taxateur

info@landerije.nl 088-0044244

Werken voor De Landerije is een voorrecht. Martin Grave is geboren en getogen in Twente. Hij heeft er altijd gewoond en een ingebakken liefde voor het landschap, de natuur en het gemoedelijke leven. Tegelijkertijd heeft hij van huis uit een passie meegekregen voor architectuur, huizen en vastgoed. Martin: “Mijn kennis en ervaring zet ik graag in voor wat ik het liefst doe: Het taxeren en verkopen van de mooiste huizen en plekken in Twente. Dat ik dat als De Landerije makelaar in Twente mag doen, zie ik dan ook als een voorrecht.

 
Vastgoed in de genen
“Mijn vader was architect” vertelt Martin. “Van jongs af aan betrekt hij mij bij zijn vakgebied. Als kleine jongen legt hij me al schetsen voor en vraagt naar wat ik mooi vind.”. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Martin kiest voor de vastgoedsector. Na de middelbare school start hij bij een grote woningcorporatie om daar de opleiding als makelaar en taxateur te volgen. “Ik begon daar in 1993 en werkte er in totaal maar liefst 19 jaar. Het is in een tijd dat woningcorporaties commerciëler worden. Ook in het buitengebied worden grond en woningen aangekocht met als doel nieuwe projecten te ontwikkelen. Ik kwam met alle facetten van de makelaardij in contact en heb er enorm veel geleerd.”
 
Bij mooie huizen gaat mijn hart sneller kloppen
Vanaf 2004 blijft Martin actief als makelaar bij een tweetal kantoren. Daarnaast start hij een bedrijf dat zich specialiseert in taxaties. “De juiste waarde van een pand bepalen, dat is een vak apart. Ik merkte steeds vaker dat mijn hart echt sneller ging kloppen bij bijzondere locaties en huizen. Het zijn deze objecten waar ik echt mijn kennis en ervaring volop kan benutten. De verhalen van de bewoners kleuren die panden vaak nog meer. Zo kwam ik op het pad van de Landerije.”
 
Van de Randstad naar Twente
De Landerije heeft inmiddels sterke marktposities in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel waaronder in Twente. Martin daarover: “De kracht van De Landerije is voor mij de enorme kennis en kunde van landelijk en bijzonder wonen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor wonen in het landelijke gebied, waarbij het werk gerust op afstand mag zijn. Zo maak je het mee dat een eigenaar van een Amsterdams appartement verhuist naar een boerderij met stallen en grond. Gewoon omdat het financieel haalbaar is. We denken en werken niet lokaal maar landelijk. De marketing is volledig ingericht op ons specialisme. Dat spreekt mij aan in De Landerije.”
 
De aandacht van De Landerije
De huizenmarkt fluctueert altijd. Tijden met flinke prijsstijgingen worden afgewisseld met minder florissante tijden. Martin legt uit: “De praktijk is dat veel makelaars alle markten willen bedienen maar daar feitelijk, door gebrek aan specialisme, in tekort schieten. De Landerije maakt echt keuzes en gaat voor het exclusieve en bijzondere. Wij kijken veel verder dan alleen naar vierkante meters en inhoud. Het gaat om de plek, de geschiedenis en het verhaal. In Twente zijn er zo veel van die verhalen. Al deze mooie verhalen verdienen in mijn optiek de aandacht van De Landerije.”


info@landerije.nl 088-0044244

Hengelo
Victoriastraat 69

Instapklare en levensloopbestendige semi-bungalow.

Woonoppervlakte 126m²   Oppervlakte 348m²   Kamers 4 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning

Los AlcÁzares
Las Lomas del Rame-Bahía Bella

Nieuw project van vrijstaande villa's op 900 meter van de fantastische stranden van Los Alcazares.

Woonoppervlakte 141m²   Oppervlakte 0m²   Kamers 4 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning

Santa RosalÍa
Santa Rosalía Lake and Life Resort

Project van vrijstaande villa's in het exclusieve Santa Rosalia Lake and Life Resort, aan de kust van Murcia.

Woonoppervlakte 166m²   Oppervlakte 0m²   Kamers 5 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning

Santa RosalÍa
Santa Rosalía Lake and Life Resort

Elegante appartementen in Santa Rosalia Lake and Life Resort.

Woonoppervlakte 109m²   Oppervlakte 0m²   Kamers 3 kamers   Oppervlakte 2 slaapkamers
Bekijk deze woning

Altea
Sierra de Altea

Villa op Sierra de Altea, met indrukwekkend uitzicht op zee, met de beste kwaliteit en een perfect ontwerp.

Woonoppervlakte 260m²   Oppervlakte 0m²   Kamers 5 kamers   Oppervlakte 4 slaapkamers
Bekijk deze woning

Dehesa de Campoamor
Av. de las Colinas

Luxe villa met prachtig zeezicht op de golfbaan in Las Colinas.

Woonoppervlakte 240m²   Oppervlakte 0m²   Kamers 4 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning

Dehesa de Campoamor
Av. de las Colinas

Nieuw appartementenproject in het luxe Las Colinas Golf, een exclusief resort aan de Costa Blanca Zuid.

Woonoppervlakte 139m²   Oppervlakte 0m²   Kamers 4 kamers   Oppervlakte 3 slaapkamers
Bekijk deze woning