Home »

Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen

Anouk en Marc op zoek naar een woonboerderij in Midden-Nederland

Anouk en Marc op zoek naar een woonboerderij in Midden-Nederland


Op bezoek in hun fraaie woonboerderij in Asperen vertellen Anouk en Marc over hun keuze om de Randstad in te ruilen voor een woning in ‘de provincie’. En over hoe hun zoektocht naar een woning uiteindelijk toch weer eindigde in een stad. Namelijk in Asperen, qua grootte een dorp, maar wel met stadsrechten. Voor de aankoop van hun droomwoning maakten ze gebruik van de diensten van een aankoopmakelaar. Naar volle tevredenheid.

 

Anouk en Marc kennen elkaar al lang. “We kwamen in groep 8 van de lagere school in Leerdam bij elkaar in de klas’, vertelt Anouk. “Maar de liefde kwam pas later” lacht Marc. Beiden gingen na de middelbare school studeren. Anouk communicatie in Utrecht, Marc commerciële economie in Rotterdam. Anouk vond haar uitdaging in de evenementenbranche. Marc kwam in het vastgoed terecht en heeft al tien jaar samen met twee zakenpartners een vastgoedbedrijf aan de Amsterdamse Zuidas.

 

Verstand van de huizenmarkt

Als vastgoedondernemer heb je ook vast veel verstand van de huizenmarkt,  dan heb je toch geen aankoopmakelaar nodig zou je denken? “Niets is minder waar”, legt Marc uit. “Onze onderneming beweegt zich in het zakelijke vastgoed. Dat is echt een heel andere tak van sport. Naar mijn klanten toe zeg ik altijd: schakel voor grote en ingewikkelde trajecten de juiste specialisten in. Dan is het toch raar als ik zelf, bij een van de grootste investeringen in mijn leven, op eigen houtje zou gaan handelen.”

 

Van Utrecht naar Haarlem

Toen Marc en Anouk gingen studeren, wilden ze op kamers. Anouk. “Onze rustige roots ruilden we in voor de drukte en de dynamiek van de stad. En dat beviel zo goed dat we na onze studie een huis kochten in Utrecht. Toen onze dochter werd geboren, wilden we groter wonen en we vonden het geen probleem om naar een andere stad te verhuizen.” Marc daarover: “Inmiddels had ik mijn bedrijf in Amsterdam. We houden ontzettend van het strand en we hebben onze zoektocht daar toen op afgestemd.  Die bracht ons uiteindelijk in Haarlem. Net als Utrecht een gezellige en grote stad maar ook dichtbij het strand. In 2010 kochten we er een herenhuis dat we helemaal naar onze smaak verbouwden.”

 

Terug naar de roots

Ondanks het mooie verbouwde huis, voelde het wonen in Haarlem anders dan in Utrecht. Anouk: “Ons leven was natuurlijk veranderd door de gezinsuitbreiding. En ik merkte dat ik de drukte van de stad en het verkeer steeds minder prettig vond. We wisten eigenlijk al binnen een jaar dat we niet echt een goede keuze hadden gemaakt.”

 

Van lieverlee begon het steeds meer te kriebelen. Anouk en Marc wilden terug naar de regio Utrecht. Niet naar de stad zelf, maar naar een meer rustige omgeving, ook voor de kinderen. In 2015 werden nieuwe plannen gemaakt. Marc: “We begonnen met een cirkel om Utrecht. Daarbij kwamen we terecht bij een aantal huizen in Zeist. Anouk: “Maar misschien was Zeist ook nog wel te veel stad en ons droomhuis vonden we er niet. We kregen zo wel een steeds duidelijker beeld wat we echt wilden: een meer landelijk gelegen woonboerderij.”

 

Prachtige woonboerderij in Asperen

En dan valt tijdens de online zoektocht hun oog op een woonboerderij in Asperen. Inderdaad op een steenworp afstand van Leerdam waar ze hun jeugd doorbrachten. Toen ze er binnenliepen vielen ze als een blok voor het huis. Anouk: “De boerderij was pas volledig verbouwd met de spanten in de living stoer in het zicht en ook de gietvloer was helemaal onze smaak. Bijzonder vonden we ook de voorkamer met daarin nog de oorspronkelijke bedsteedeuren. Het is ook een fijn huis voor de kinderen. En dan de ruimte rondom met een heerlijke tuin om te ontspannen.”

 

Aangekocht met de aankoopmakelaar

Anouk en Marc hadden eerder Gernant Temminck van De Landerije, leren kennen. Marc: “Relaxte en aardige vent. Ik dacht toen direct, hem wil ik wel als aankoopmakelaar als we een woonboerderij vinden. Hij kent de markt hier en heeft echt verstand van huizen met een ziel, zoals deze woonboerderij. Dit huis was voor ons beiden liefde op het eerste gezicht. Probeer dan maar professioneel te blijven en te gaan onderhandelen. Dat gaat bijna niet. Dan word je echt blij van een aankoopmakelaar die jouw belangen managet. Dat zorgt voor ontzettend veel rust.”

 

Genieten in Asperen

Inmiddels woont het gezin al weer een tijdje in Asperen. “Ook de kinderen hebben het hier geweldig naar hun zin. Het is allemaal veel kleinschaliger dan in de stad. In een mum van tijd hadden ze vriendjes. Trouwens, ook wijzelf hebben oude vriendschappen aangehaald en nieuwe gesloten. Er woont hier een interessante mix van locals en Randstedelingen; erg gezellig.”

 

Marc en Anouk ervaren nu pas echt de pracht van het wonen en deze landelijke omgeving. Anouk: “Asperen is een heerlijk stadje. Mooi gelegen nabij de Linge. Maar ook centraal, dichtbij Leerdam, waar de kinderen, net als Marc en ik vroeger, naar de middelbare school kunnen. Het is maar een paar kilometer fietsen.” Marc kan deze voordelen alleen maar beamen. “Natuurlijk kom ik wel eens grommend thuis na een uur in de file. Maar zodra ik de tuin in ga, de barbecue aansteek en het geluk van mijn gezin zie, dan is dat zo vergeten. We wonen hier echt fantastisch. De stap die wij hebben gemaakt, die kan ik iedereen aanraden.”

 

[Foto: Thijs de Bruin]


Specialisten in Landelijk en Bijzonder Wonen


Anouk en Marc op zoek naar een woonboerderij in Midden-Nederland