Pernis Rotterdam

Pernisse Hoofd 15

Woonoppervlakte 192M²   Oppervlakte 387M²   Kamers 4   Oppervlakte 2 € 595.000,-

Een unieke torenvilla direct aan de Nieuwe Maas. Ideaal voor wonen en werken op een bijzondere locatie. Met de watertaxi voor de deur bent u in 10 minuten in Rotterdam-Centrum.

Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt de Rotterdamse haven zich snel tot de wereldhaven van nu. Het wordt almaar drukker op de rivier en vooral bij mist en slecht weer levert dit gevaarlijke situaties op. Daarom wordt besloten tot de bouw van zeven radarstations langs de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, Rozenburg, Maassluis, het Tankhoofd, de Lekhaven, het Charloisse Hoofd en Pernis. Op 30 november 1956 opent Prins Bernhard de stations. Ruim dertig jaar later wordt de tijd door nieuwe technologie ingehaald. De taak van de torens zit erop. In 1988 koopt een inwoner van Pernis Radartoren 5. Zo begint er een nieuwe toekomst als woontoren. Met een unieke woonbeleving dankzij vrijheid en uitzichten die op elke verdieping intenser en weidser worden.

Wonen met weidse uitzichten

Imposant staat de toren nog altijd langs de oever van de rivier. Met maar liefst zes verdiepingen biedt het gebouw alle ruimte om er fantastisch te wonen met eventueel kantoor aan huis. Elke verdieping met eigen mogelijkheden. De beletage (begane grond) met tuinkeuken kenmerkt zich door een ruime entreehal met keuken. Het trappenhuis biedt toegang tot zowel het souterrain (ideaal voor hobby, gym of mancave) als de verdiepingen. De verschillende verdiepingen hebben elk eigen functies met onder andere een grote woonkeuken, een slaap/werk verdieping met badkamer, een living en helemaal bovenin, de master bedroom met badkamer en toegang tot de omloop met trap naar het platte dak. Bovenop de toren, maar ook vanuit de diverse leefvertrekken, heeft u als water- en scheepvaart liefhebber een spectaculair zicht op het telkens veranderende beeld van de imposante scheepvaart.

Dicht bij de binnenstad van Rotterdam

De Nieuwe Maas ligt tussen Rotterdam en Pernis. Maar de verbinding tussen beide plaatsen is uitstekend vooral dankzij de metrolijn die in 2002 in gebruik werd genomen. Binnen een kwartier staat u vanuit Pernis in de binnenstad van Rotterdam. Nog wat avontuurlijker naar de Rotterdam? Neem dan de watertaxi vanaf de ligplaats voor de deur. En niet onbelangrijk, ook de snelwegen A4 en A15 zijn nabij. Vanaf uw rustige woonplek aan het water heeft u prima verbindingen naar alle windrichtingen en staat u ook zo in Den Haag of aan het Noordzeestrand.

Download het magazine van de radartoren met dronevideo, foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Alles komt hier langs varen

Op nog geen 50 meter afstand komen allerlei schepen voorbij. Van de Volvo Ocean Race tot de mooie cruiseschepen van de HAL. Van containerschepen tot het luxe jacht van de eigenaar van Victoria’s...


Bekijk