Groot-ammers

Graafland 61

Woonoppervlakte 548M²   Oppervlakte 5340M²   Kamers 8   Oppervlakte 5 € 1.395.000,-

Gerenoveerde woonboerderij met nog veel karakteristieke details. Geschikt voor dubbele bewoning.

De historie van deze boerderij gaat bijna vierhonderd jaar terug. Om precies te zijn tot 1642 als het voorhuis wordt gebouwd. In de eeuwen daarna is de boerderij verder uitgebouwd. Pas kort voor deze eeuw komt een einde aan het boerenbedrijf. Onder regie van een restauratiearchitect volgt een rigoureuze verbouwing waarbij de boerderij in ‘nieuwstaat’ wordt gebracht. In de voormalige deel ontstaat een nieuw woonhuis en vanaf dan is dubbele bewoning mogelijk. Bij de verbouwing is oud en authentiek op grandioze wijze verbonden met nieuw en eigentijds. Indrukwekkend is de wijze waarop met hoogwaardige natuurlijke materialen - let vooral ook op de prachtige vloeren - een volledig eigen en unieke sfeer en uitstraling tot stand is gebracht. En dan achter de boerderij. Hier geniet u vanaf het verhoogde terras van de heerlijke tuin met boomgaard en moestuin.

Twee volwaardige woningen

In de voormalige deel bevindt zich na de verbouwing de hoofdwoning met een tuingerichte living met daarnaast de eetkamer. Openslaande deuren en hoogtes tot de nok zorgen voor een enorme ruimtebeleving. In meerdere kamers ziet u een fraaie campagnarde schouw (hout en gas) en vanzelfsprekend zijn de stoere gebinten bewaard gebleven. Het achterhuis is voorbereid op een eigen woonkeuken maar de huidige bewoners kiezen er voor om de woonkeuken, op het snijvlak van het voor en achterhuis, te gebruiken. De oorspronkelijke woonkamer, maar ook de woonkeuken (Bulthaup), een werkkamer en de eerste van drie badkamers zijn gesitueerd in het voorhuis. De verdieping telt in totaal vier slaapkamers, twee in het voorhuis en twee in het achterhuis, en twee luxe en complete badkamers. Kortom, deze woonboerderij biedt alle ruimte en mogelijkheden voor iedere denkbare woonwens.

Fenomenaal wonen

Dat het hier fenomenaal wonen is, heeft ook alles te maken met de riante kavel rondom de boerderij. De elektrische poort zorgt voor een welkom in stijl. Achter de poort een riant erf met voldoende parkeerplaats, leibomen en enkele authentieke bijgebouwen. Een waar paradijs ligt verscholen aan de achterzijde. Met direct achter de boerderij een prachtig terras en daar rondom tuinen voor groente, kruiden en fruit. Een boomgaard met fruitbomen en een perceel weiland met daarnaast een open schuur geschikt als stal, maken dit aanbod compleet.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Alblasserwaard

Groene weilanden met koeien, knotwilgen, molens, kronkelende riviertjes en typische oudhollandse dorpen: de Alblasserwaard. Hier woont u landelijk en tóch vlakbij de Randstad. Deze regio is puur Hollands!

Bekijk