Woningaanbod

Home » Woningaanbod » Gelderland » Wamel » Dorpsstraat 3

Dorpsstraat 3
te Wamel

€ 985.000,-


Omschrijving
sha256:eefe6a2b5f0d79afc5b3a72e83a9b6c6f6f3a9a9a3ba6edb9d172c66e0028190
Brochure

Statige woonboerderij met gastenhuisje en een zee aan ruimte!

De imposante voorgevel van dit pand, maakt zijn belofte meer dan waar. De verschillende ruimtes in het huis en de diverse bijgebouwen creëren een scala aan mogelijkheden. U hoeft alleen nog na te denken over uw wensen. Aan de woonboerderij, die stamt uit 1820 en in 1948 deels is herbouwd, hoeft niets meer te gebeuren. Van 2013 tot 2015 is het complete huis gerenoveerd, waarbij alle onderdelen tot in detail zijn ‘aangeraakt’. Nieuwe vloeren, kozijnen, deuren, elektra en radiatoren. Zo goed als volledige isolatie en vrijwel geheel dubbele beglazing (HR++). Om de authentieke sfeer te behouden is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals de natuurstenen (raam-)dorpels.

Huisgebonden beroep, mantelzorgwoning of een B&B
Alle verblijven op dit perceel: de woonboerderij, het achterhuis (de deel) het gastenverblijf (bakhuisje) en het bijgebouw (schuur) zijn voorzien van gesplitste gasaansluiting, CV-installatie en elektra met (tussen-) meters. Dit betekent dat deels zakelijk gebruik goed te realiseren is én ook belastingtechnisch goed te scheiden. Denk bijvoorbeeld aan een huisgebonden beroep, een mantelzorgwoning of een B&B.

Romantisch vakantieadres
Het terrein kent ook een bijzondere indeling waardoor u maar liefst de beschikking heeft over twee tuinen, waarvan de achterste is afgescheiden van de woning. Dit is een prachtige deels begroeide tuin met een tuinhuis met veranda, fruitbomen, gazon en ontzettend veel privacy. U heeft gegarandeerd voor altijd een romantisch vakantieadres waar u al uw dromen kunt waarmaken. Comfort in combinatie met de pracht van het verleden is het kenmerk van deze woonboerderij. Geborgenheid die overal te vinden is van de nieuw gebouwde serre tot aan het achterhuis dat thans in gebruik is als een soort bruin café.

Centrale ligging
Tenslotte biedt ook de ligging van Wamel volop kansen. Het dorp is weliswaar klein en bescheiden dorp, maar door de centrale ligging in Nederland zijn vele delen van het land binnen een uur bereikbaar.

De metrages op een rijtje;
Oppervlakte wonen: 511 m² (422 m² huis / 89 m² gastenverblijf)
Oppervlakte overige inpandige ruimte: 64 m²
Inhoud: 2.164 m³ (1826 m³ huis / 338 m³ gastenverblijf)
Oppervlakte externe bergruimte: 193 m² (tuinhuis en schuur)
Aantal kamers: 10 kamers, waarvan 5 slaapkamers + gastenverblijf/B&B
Aantal badkamers: 5, waarvan 2 in bijgebouw/gastenverblijf

Unique buying reasons (UBR)
-Royale woonboerderij met gastenverblijf, tuinveranda, carport en meer dan royaal bijgebouw (werkplaats) voorzien van extra keuken en sanitair.
-De gebouwen zijn in 2013-2015 compleet gerenoveerd en voorzien van volledige isolatie, nieuwe vloeren, nieuwe verwarmingsinstallatie en radiatoren, nieuwe elektra, nieuwe keukens, sanitair en gehele afwerking.
-De deel en bijgebouwen zijn voorzien van eigen aansluitingen en (tussen-) meters, ideaal als u deze wilt gebruiken voor een beroep-aan-huis, mantelzorgwoning of bijvoorbeeld B&B.
-Het dorp Wamel is klein en bescheiden, maar zeer centraal gelegen in Nederland waardoor vele delen van het land binnen een uur bereikbaar zijn.

Het dorp Wamel en haar omgeving
Wamel is een dijkdorp in het land van Maas en Waal, direct gelegen aan de oever van de Waal in de gemeente West Maas en Waal. Wamel, met ongeveer 2.400 inwoners, heeft een kleinschalig aanbod aan voorzieningen met onder andere een Spar buurtsuper, twee basisscholen, restaurants en een cafetaria. Ook op het gebied van sport zijn er eigen voorzieningen met onder andere een tennis- en voetbalvereniging.
Kenmerkend is het rivierenlandschap met dijken en polders. Natuur en landbouw, waaronder weidepercelen, fruitteelt en champignonteelt, wisselen elkaar af. De relatieve rust, het water en de ruimte bieden ook mogelijkheden voor recreatieve doeleinden en watersport. Toeristen komen daarom steeds vaker en in grotere aantallen het gebied bezoeken. Wamel is daarin een oase van rust.

Wegen en veren
Over de Waal varen meerdere veren waaronder het voetveer van Wamel naar Tiel. Dat scheelt, want zo is de afstand met de fiets naar Tiel maar 3 km. Via de brug iets verderop is het met de auto ongeveer 12 km. Eveneens op slechts 3 km ligt het veel grotere dorp Beneden-Leeuwen met diverse goede voorzieningen. Op ruim 30 km afstand van Wamel ligt studentenstad Nijmegen. Via de A15 bent u snel op de A2 waardoor Den Bosch en Utrecht binnen 35 en 45 autominuten zijn te bereiken. Wamel ligt dus tegelijk landelijk en centraal.

Bestemmingsplangegevens;
Dorpsstraat 3 te Wamel is bestemd 'wonen', waardoor een gebruik als woonhuis is toegestaan, eventueel i.c.m. kamerbewoning of beroep-aan-huis. Met een vergunning en onder voorwaarden is het mogelijk om een deel van de woning of bijgebouwen te gebruiken voor mantelzorg, B&B, bedrijf-aan-huis of om het geheel te gebruiken als meergeneratiewoning. De makelaar kan u hier meer over vertellen.

Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Kenmerken
sha256:eefe6a2b5f0d79afc5b3a72e83a9b6c6f6f3a9a9a3ba6edb9d172c66e0028190
Overdracht
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 985.000,-
Aanvaarding In overleg

Bouw
Soort object Woonhuis
Soort woning Herenhuis
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1820
Bouwvorm Bestaande bouw
Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk

Dak
Type Samengesteld dak
Materiaal Pannen

Indeling
Woonoppervlakte 511 m²
Perceel oppervlakte 1966 m²
Inhoud 2164 m³
Aantal kamers 11
Aantal slaapkamers 5
Aantal woonlagen 4
Voorzieningen Mechanische ventilatie, frans balkon, dakraam, alarminstallatie, rookkanaal

Buitenruimte
Ligging In centrum
Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin
Hoofdtuin Achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin 594m²
Ligging hoofdtuin Achterom

Bergruimte
Schuur/Berging Vrijstaand steen
Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering

Garage
Soort garage
Soort Vrijstaand steen, carport, parkeerplaats
Capaciteit 3
Voorzieningen Elektra

Overig
Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten Goed tot uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Foto's 360° foto's


Plattegrond Video

Kaart

Brochure
Bekijk hier de brochure van de Dorpsstraat 3 te Wamel. De brochure opent zich in een nieuw venster.
Delen

Delen

Deel deze woning met uw vrienden:

         


Dorpsstraat 3
te Wamel


Vraagprijs

€ 985.000,- k.k.


Soort object
Woonhuis

Bouwjaar
1820

Oppervlakte
511m² woonopp. / 1966m² perceelopp.

Aantal kamers
11 kamers (5 slaapkamers)

Inhoud
2164m³


Interesse? Neem
contact op met:

Hilde Kuus

Register Makelaar - Register Taxateur


Maak een afspraak

tel. 088-0044244
h.kuus@landerije.nl

Anderen bekeken ook


Landerije ML Landerije ML