Beerzerveld

Oosterweg 4

Woonoppervlakte 514M²   Oppervlakte 23250M²   Kamers 8   Oppervlakte 6 € 1.495.000,-

Markant landhuis in de gemeente Ommen, uitermate geschikt voor inwoning en/of mantelzorg.

Uniek, charmant, imposant… De superlatieven voor dit landhuis strijden om voorrang. De woning uit 1930 is in 2008 onder architectuur gerenoveerd, herbouwd en uitgebreid waardoor het landhuis nu uit twee woningen bestaat. Een loopbrug verbindt het oude en nieuwe gedeelte met elkaar. Aan de buitenzijde laat de sluis van metaal en glas, waar de loopbrug in rust, het nieuwe rieten dak moeiteloos samensmelten met het traditionele pannendak. Ook binnen schittert de loopbrug in al zijn eenvoud en neemt u mee van oud naar nieuw. In het geheel gerenoveerde gedeelte uit 1930 sprankelt de sfeer van weleer door de glas-in-lood ramen, de schouw en de erker. Een warme huiselijkheid die ook door het uitgebreide deel stroomt. De liefdevolle aandacht voor de woning komt terug in de perfecte afwerking, het comfort en de harmonie tussen alle ruimtes. Zo vormen de living, de open keuken en de serre een riante, behaaglijke ruimte. En niet te vergeten de natuurlijke oase waarin dit landhuis ligt. Twee hectare eigen grond, een prachtige boerderijtuin en direct aan het Kanaal Almelo-De Haandrik, een zijtak van het Overijssels Kanaal. Zowel vanuit het huis als vanaf de verhoogd aangelegde terrassen heeft u een vrij en magnifiek zicht.

Loopbrug scheidt en verbindt de tweewoningen

Een fijne, grote gezinswoning midden in de natuur. Een plek waar ieder jaar weer de ooievaars terugkeren op hun nest. Ze hebben al meerdere jongen gekregen, dit jaar drie. Bij de grote visvijver met bankje geniet u van het gezang van de vogels. In het weiland grazen naar wens paarden en kleinvee. Dit landhuis garandeert u privacy en vrijheid, ook als u kiest voor inwoning en/of mantelzorg. De loopbrug scheidt en verbindt de twee delen waar de woning uit bestaat. Een van de slaapkamers op de begane grond in het huis uit 1930 is eenvoudig te veranderen in een woonkamer en de pantry kan gebruikt worden als keuken. Daarbij blijft er met 8 kamers en de eigen grond nog altijd genoeg ruimte over om uw dromen te verwezenlijken. Het nieuwe multifunctionele bijgebouw (2022) is zeer ruim en geschikt voor het stallen van een grote camper en/ of paardentrailer, old-timer of motor.

Voorzieningen in de buurt

Vrij wonen met voorzieningen in de buurt. De provinciale weg N36 bevindt op zo’n zes autominuten. De basisschool ligt op 1,5 kilometer en het voortgezet onderwijs binnen een straal van 10 kilometer. Treinstation Mariënberg, waar ook een supermarkt is, is in 5 minuten fietsen bereikbaar. Met de auto bent u in een kwartier in Ommen en in 35 minuten in Zwolle.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Herman en Hilly vertellen...

De reden dat wij dit huis willen verkopen heeft hoofdzakelijk te maken met onze leeftijd (76 jaar).


Bekijk