Woningaanbod

Home » Woningaanbod » Noord-Brabant » Oss » Molenstraat 61

Molenstraat 61
te Oss

€ 1.675.000,-


Omschrijving
sha256:e9033858cb187fbe8e805e0201d9d1822f86438aab7bf0c1d6d976416a814b04
Brochure

Monumentale stadsvilla met rijke geschiedenis.

In het centrum van Oss laat Anton Jurgens, een van de grondleggers van multinational Unilever, in 1888 deze schitterende stadsvilla in neo-renaissance stijl bouwen. Oogstrelend is de achthoekige toren aan de linkerzijde die bovendien fraai contrasteert met het uitspringende deel van de voorgevel rechts. Typerend is het overvloedige gebruik van natuursteen ter decoratie van hoekpirons, lijstwerk, banden en diamantkoppen. Van 2005-2007 is de villa volledig gerestaureerd. Wie deze villa kent, weet dat deze behoort tot een van de fraaiste villa’s in het zuiden van het land. Een villa met bovendien tal van authentieke en sfeervolle elementen die het wonen en eventueel werken in deze riante villa elke dag tot een belevenis maken.

Ruimte en mogelijkheden in stijl
De entree en hal maken direct de pracht en praal zichtbaar. Prachtige vloeren en plafonds met aan het einde een indrukwekkend trappenhuis. Met fraaie balustrades en dito glas-in-lood raampartijen waardoor daglicht binnenvalt. Op de bel-etage (begane grond) fraaie details met gerestaureerde vloeren, een heerlijke woonkamer met tuinkamer (en-suite) en daarachter openslaande deuren naar het terras. Aan de andere zijde (rechts) een grote kantoorruimte met archief en daarachter de keuken. Bijzonder is de eigen opgang: de voormalige bordestrap voor bedienden.

Op de eerste verdieping wederom een kamer-en-suite woonkamer met eetkamer, een riante woonkeuken, twee badkamers, twee slaapkamers en een werkkamer met balkon. Op de tweede verdieping zijn nu vier slaapkamers gemaakt met een badkamer. Liever één grote loft-verdieping voor B&B, kantoor of opgroeiende kinderen? Door de originele spantenconstructie weer in het zicht te brengen, maakt u van deze verdieping een extra bijzondere ruimte.

Ommuurde tuin met terras
De stijlvolle toegangspoort met hagen in puntvormen, zorgt voor een passende entree. De tuin aan de voorzijde is nu in gebruik als ruime parkeergelegenheid. Aan de rechterzijde is de voormalige ingang voor bedienden, nu de separate toegang tot de riante werkkamer. Ook links kunt u het pand aan de achterzijde bereiken, eventueel met uw auto. De garage achter is in 1917 aangebouwd.

Aan de achterzijde een fraai terras, gelieerd aan de tuinkamer en daarachter de tuin. Via de achterzijde is ook de (wijn)kelder makkelijk bereikbaar. In de tuin staat onder andere een plataan uit 1888. Inderdaad, uit het bouwjaar van deze villa.

De omgeving
Oss is een bruisende stad die dagelijks duizenden bezoekers trekt om bijvoorbeeld te winkelen, te recreëren of voor een bezoek aan horeca of evenementen. Ook het aanbod aan scholen voor basis- en middelbaar onderwijs sluit aan bij de grootte van de stad en haar centrumfunctie met onder andere drie scholengemeenschappen voor leerlingen van vmbo, havo en vwo.

Cultuur en natuur
Oss is bekend van het Museum Jan Cunen. Dit kunstmuseum is gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum, zoals u ziet kortbij de villa aan de Molenstraat 61. Ook is Oss bekend van Theater de Lievekamp, een belangrijke schouwburg voor Oss en de regio met een keur aan voorstellingen. Tevens vindt u in de stad een bioscoopcomplex. Met vijf zalen wordt een brede filmbeleving geboden. Naast cultuur is ook natuur dichtbij. Enkele kilometers naar het noorden ligt de Maas. Een prachtig landelijk gebied met authentieke dorpen langs de rivier. Watersport, fietsen en wandelen: het gebied biedt volop mogelijkheden.

Heerlijk centraal
Zoals u kunt lezen, biedt Oss een breed aanbod aan voorzieningen. Toch is de centrale ligging een extra pluspunt. Den Bosch ligt op maar 21 km afstand en ook studentenstad Nijmegen is in ruim 30 autominuten bereikbaar. Vanzelfsprekend is ook openbaar vervoer (trein en bus) goed geregeld waardoor de Randstad altijd goed bereikbaar is.

Unique buying reasons (UBR)
- Stadsvilla in neo-renaissance stijl, rijk gedecoreerd met natuurstenen elementen en fraaie tweelaagse hoektoren.
- Tot rijksmonument benoemd vanwege de architectonische gaafheid van zowel ex- als interieur, maar ook vanwege de grote waarde die het pand heeft in de geschiedenis van Oss. Zie onderstaand de mogelijkheden die het Restauratiefonds biedt bij een Rijksmonument!
- In 2005-2007 geheel gerenoveerd met oog voor detail en liefde voor hoogwaardige en historisch juiste materialen.
- Nabij stadscentrum, museum, theater, NS-station en scholen.
- Voldoende parkeerplaats op eigen terrein.
- Door de grootte, indeling en ligging biedt het pand tevens ruime mogelijkheden voor werken-aan-huis, B&B of inwonende ouder of kind. Ook bewoning door meerdere gezinnen is niet ondenkbaar, hiervoor dient echter een afwijkingsbevoegdheid van het bestemmingplan te worden aangevraagd bij de gemeente. De gemeente heeft (mondeling) aangegeven bereidwillig te zijn om hieraan mee te werken.

Download het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

--------------------

Nieuwe financieringsmogelijkheden rijksmonumenten:
Voor de restauratie en onderhoud van jouw rijksmonument kun je vanaf 1 januari 2019 100% van de instandhoudingskosten, conform de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten, financieren. Je hebt met een laagrentende lening van het Restauratiefonds zekerheid van een financiering voorafgaand aan jouw plannen. Bovendien leen je als eigenaar-bewoner van een rijksmonument tegen 1% rente, 10 jaar vast.

Over de nieuwe subsidieregeling rijksmonumenten:
Particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie kunnen subsidie aanvragen voor instandhoudingskosten. Het betreft bijvoorbeeld schilderwerk of het herstel van goten en regenpijpen, het dak, voegen, kozijnen of de fundering. Je kunt elk jaar na afloop van de werkzaamheden subsidie aanvragen. De bijdrage bij deze regeling is 38% van het subsidiabele bedrag, dat ook wordt gebaseerd op de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten.

Bron en nadere informatie: Restauratiefonds

Kenmerken
sha256:e9033858cb187fbe8e805e0201d9d1822f86438aab7bf0c1d6d976416a814b04
Overdracht
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 1.675.000,-
Aanvaarding In overleg

Bouw
Soort object Woonhuis
Soort woning Villa
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1888
Bouwvorm Bestaande bouw
Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, dubbele bewoning mogelijk, erfgoed

Dak
Type Samengesteld dak
Materiaal Leisteen, bitumineuze dakbedekking

Indeling
Woonoppervlakte 530 m²
Perceel oppervlakte 982 m²
Inhoud 2595 m³
Aantal kamers 14
Aantal slaapkamers 6
Aantal woonlagen 4
Voorzieningen Frans balkon, jacuzzi, stoomcabine, dakraam, tv kabel, alarminstallatie, rookkanaal

Buitenruimte
Ligging In centrum
Tuin Achtertuin, voortuin
Hoofdtuin Achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin 257m²
Ligging hoofdtuin Achterom

Bergruimte
Schuur/Berging Aangebouwd steen
Voorzieningen Voorzien van elektra, voorzien van water

Garage
Soort garage
Soort Aangebouwd steen, parkeerplaats
Capaciteit 1
Voorzieningen Elektra, met elektrische deur

Overig
Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten Goed tot uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Foto's Plattegrond Video

Kaart

Brochure
Bekijk hier de brochure van de Molenstraat 61 te Oss. De brochure opent zich in een nieuw venster.
Delen

Delen

Deel deze woning met uw vrienden:

         


Molenstraat 61
te Oss


Vraagprijs

€ 1.675.000,- k.k.


Soort object
Woonhuis

Bouwjaar
1888

Oppervlakte
530m² woonopp. / 982m² perceelopp.

Aantal kamers
14 kamers (6 slaapkamers)

Inhoud
2595m³


Interesse? Neem
contact op met:

Hilde Kuus

Register Makelaar - Register Taxateur


Maak een afspraak

tel. 088-0044244
h.kuus@landerije.nl

Anderen bekeken ook


Landerije ML Landerije ML