Castenray

Schoor 2

Woonoppervlakte 320M²   Oppervlakte 2630M²   Kamers 11   Oppervlakte 5 € 750.000,-

Monumentale woonboerderij met vrijstaand bijgebouw voor kantoor, B&B of mantelzorg

Half verscholen tussen eeuwenoude bomen ligt deze prachtige woonboerderij. Dit rijksmonument is vermoedelijk al voor 1700 gebouwd. Het witte huis met blauw luiken ligt lieflijk in een weldaad van groen en bloemen omgeven door landerijen. Het is hier heerlijk vrij wonen in de natuur. Met 11 kamers, waarvan 5 slaapkamers en 2 woonkamers, biedt de woonboerderij volop leefruimte. Voor kleine kinderen is het binnen en buiten een waar speelparadijs en jongeren vinden hier hun eigen plekje. Daarnaast kunt u met het vrijstaande atelier in de tuin alle kanten op. De aparte werk- en cursusruimte biedt mogelijkheden voor een kantoor of praktijk aan huis. Ook is het atelier geschikt als hobbyruimte of u creëert hier een B&B, gastenverblijf of mantelzorgwoning.

Met buitengewoon veel liefde gerestaureerd

De boerderij staat bekend als ‘Venspláts’, een naam die al in 1745 ontstond toen de familie Van de Ven er huisde. In 1762 was de ‘Venspláts’ ook een café met distilleerderij waar foezel, een soort jenever werd gestookt. Rond 1782 telde Venray 14 foezelstokers. In varkensblazen, die ze als een gordel rond hun lichaam snoerden, smokkelden ze de foezel naar de Brabantse Peel. Op de terugweg namen ze zout mee. Tot 1960 was de boerderij nog in gebruik als varkensstal. Daarna startte kunstenaar Rein Bril met de verbouwing tot woonhuis. Hij maakte de klus niet af en de boerderij raakte in verval. Uiteindelijk hebben de huidige eigenaren de boerderij met buitengewoon veel liefde gerestaureerd. In diverse vertrekken is de historie op een speelse manier verweven met hedendaags comfort. Authentieke details zoals een bakoventje uit 1692, de oude spoelkeuken en de staldeuren zijn ingenieus in het interieur verwerkt. Met als resultaat een woning waar de sfeer van weleer doorheen sprankelt en zorgt voor een fijn, geborgen gevoel.

Tussen Venray en Horst

Rust, ruimte en natuur komen samen in deze woning aan een doodlopend straatje tussen Venray en Horst. De basisschool ligt op minder dan 3 kilometer en op zo’n 5 à 7 kilometer bevinden zich diverse middelbare scholen en het NS-station. Nijmegen en Eindhoven zijn via de nabijgelegen A73 in drie kwartier bereikbaar.

Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Het verhaal van mijn geschiedenis

Ik ben het huis wat te koop staat en daarom wil ik graag iets over mezelf vertellen: Ik ben “geboren” rond 1650 ten tijde van Johannes Vermeer en Anthoni van Leeuwenhoek. Ik heb veel oorlogen...


Bekijk