Zutphen

Burg. Dijckmeesterweg 9 - 9A

Woonoppervlakte 428M²   Oppervlakte 1083M²   Kamers 13   Oppervlakte 5 € 1.190.000,-

Majestueus herenhuis aan het water met grote tuin en kantoor met eigen opgang in de binnenstad van Zutphen.

Al meer dan een eeuw staat dit witte herenhuis fier aan het water van ‘De Grote Gracht’. De erker, met balkon en spits dak met kapelletje, nodigt al van verre uit. Dit gemeentelijk monument uit 1885 herbergt veel authentieke elementen die zowel ruimte als intimiteit schenken. De voor- en achterkamer en-suite, hoge plafonds met ornamenten, sierlijke plinten en zichtbare gebinten. Prachtige, tot in de puntjes verzorgde details, die op een speelse manier zijn verwerkt in de inrichting. Door de grote schuiframen biedt de woning vanuit meerdere vertrekken een magnifiek zicht op de ’Grote Gracht’ met fontein en de oude, hoge bomen in de omgeving. Aan de achterzijde strekt een diepe, sprookjesachtige tuin zich uit. Hier ontspant u in alle vrijheid. En op het kantoor, dat zowel bereikbaar is via een eigen voordeur als vanuit het huis, vindt u alle rust en vrijheid om te werken wanneer u wilt.

Een zee aan ruimte

Met 13 kamers, waarvan 5 slaapkamers, biedt deze woning een zee aan ruimte. Van de drie kelderruimtes met wijnopslag, grotendeels op stahoogte, tot aan de tweede verdieping, waar zich twee slaapkamers, een badkamer en een verrassend grote recreatieruimte bevinden. Ook het kantoor is met drie verschillende ruimtes op de begane grond en een bovengelegen vertrek, meer dan riant. De eigen voordeur biedt de mogelijkheid tot een kantoor, praktijk aan huis, inwoning of mogelijkheden voor B&B. Het pand is voor iedereen bereikbaar door de ligging in het centrum met het NS-station op loopafstand en de parkeermogelijkheid voor meerdere auto’s op het eigen terrein. Tuin en parkeerplaats zijn afsluitbaar met een smeedijzeren hekwerk.

Buiten in het hart van Zutphen

Door de perfecte combinatie van de ligging in het hart van Zutphen aan de ‘Grote Gracht’ woont u hier echt buiten in het stadscentrum. Met profijt van het hoge voorzieningenniveau in Zutphen en de natuur van de nabijgelegen Veluwe en Achterhoek. De A1 is via het netwerk van doorgaande, provinciale wegen rondom Zutphen in een kleine 20 minuten bereikbaar.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Bekijk

IJsselvallei

Aan weerszijden van de prachtige IJssel ligt een van de mooiste streken van Nederland: de IJsselvallei. Hier kan de natuur volledig zijn gang gaan en snuift u de pure plattelandsgeur op! In deze lieflijke streek bent u helemaal weg van de drukte.

Bekijk

Constance vertelt ...

Wat ons het meeste aansprak aan dit huis was dat het een prachtige, statige indruk maakt en op een geweldige plek ligt. Het uitzicht op de Grote Gracht en op de fontein is erg mooi.


Bekijk