Leur

Puitsestraat 2 -2a

Woonoppervlakte 403M²   Oppervlakte 3.320M²   Kamers 13   Oppervlakte 8 Prijs op aanvraag

Authentieke woonboerderij met mogelijkheden voor een B&B, groepsaccommodatie of een bedrijf aan huis

Als een warme deken omhult het rieten dak de gepleisterde krukboerderij met de donkere luiken. De bosrijke omgeving en het uitgestrekte gazon dragen bij aan het pittoreske geheel. Ook binnen ademt elk vertrek van dit rijksmonument van rond 1750, een intieme, warme sfeer. Met de grote renovatie van deze woonboerderij, in de periode 1991 tot 2000, is een unieke woning ontstaan met vele mogelijkheden om wonen en werken te combineren. In het voorhuis is het heerlijk wonen. In de voormalige opkamer is een authentieke living met zicht op de voortuin. In de woonkamer, die in het aangebouwde karnhuisje is gesitueerd, geniet u onder de hoge nok en zichtbare gebinten van de rust en het zicht op de tuin en het naastgelegen akkerland. Onder de walnotenboom bij het karnhuis geniet u van de schaduw. In de deel (de vroegere stal), is de royale open ruimte/living ronduit bijzonder. Deze ruimte is momenteel in gebruik als groepsaccommodatie, maar ook te gebruiken als extra woon en/ of werkruimte. De kenmerken van deze voormalige deel zijn vernuftig in het interieur verwerkt. De zichtbare gebinten- en balkenconstructie en de open houten trap accentueren de riante afmetingen en de hoge nok. Tegelijkertijd zorgt het hout voor een warm, intiem gevoel. De hardstenen ‘kinderkopjes’ vloer met vloerverwarming geeft cachet en comfort. De ingelegde koperen koeienhoeven herinneren aan de grote renovatie en zorgen voor een speels accent. De halfronde bogen, die de keukenruimte markeren en een doorkijk geven, sluiten prachtig aan bij de halfronde vormen die terugkomen in de ramen en deuren. Ook de tuin waar de begroeiing zich, zowel met halfronde vormen als hoeken, onderscheidt van het gazon sluit naadloos aan bij de woonboerderij. Op het terras bij aan de achterzijde zit u heerlijk rustig.

Buitengewoon veel mogelijkheden

De drie delen van het gebouw; voorhuis, karnhuis en deel, bevatten in totaal vijf badkamers, acht slaapkamers. Daarnaast een riante tuin én een royaal bijgebouw, waar een kantoor aan huis, (hobby)werkplaats of stallingsruimte gecreëerd kan worden. De mogelijkheden zijn ongekend; zoals een groepsaccommodatie exploiteren zoals nu het geval is, of een woon-zorg-huis of een heerlijk woonhuis met B&B realiseren. Om deze woning zonder bedrijf te kunnen bewonen, dient de bestemming te worden omgezet. De makelaar kan u hier alles over vertellen.

Landelijk Leur om de hoek van Wijchen

Het landelijke Leur is gelegen in een bosrijke omgeving. Het NS-station van Wijchen bevindt zich op drie kilometer afstand. Wijchen heeft een goed aanbod aan scholen, winkels, horecagelegenheden en een theater. Het hart van Nijmegen ligt op nog geen 15 kilometer en is ook met de trein uitstekend

Deze woonboerderij wordt u aangeboden in de stille verkoop. Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.