Acquoy

Diefdijk 44

Woonoppervlakte 173M²   Oppervlakte 1320M²   Kamers 7   Oppervlakte 4 € 795.000,-

Vrijstaand landhuis met weids uitzicht over de landerijen, tussen Leerdam en Culemborg.

Aan de oudste dijk van Nederland ligt dit vrijstaande landhuis uit 1960. Hier woont u buiten in optima forma. De omliggende landerijen van Staatsbosbeheer zorgen voor een weids uitzicht. Woeste wolkenpartijen of een heldere sterrenhemel, de natuur heeft hier vrij spel. Naast het erf, in de griend onderaan de dijk, ligt nog altijd de waterplas waar de kinderen vroeger schaatsten. Het nabijgelegen trekpontje waarmee maximaal vier wandelaars en fietsers de Culemborgse Vliet kunnen oversteken, is sinds 2011 weer in gebruik. In de tuin strijkt de wind door uw haren terwijl u tot vele meters in de omtrek uitkijkt. Toch is er ook volop beschutting en privacy in de goed verzorgde achtertuin door de ligging tussen het huis en de garage. Met de moestuin en de bloesems van de fruitbomen volgt u de wisseling van de seizoenen. Ook binnen geniet u van de natuurlijke omgeving. In de living en woonkeuken stroomt het daglicht rijkelijk en heeft u een prachtig zicht op de landerijen. De robuuste schouw met houtkachel maakt het ook op koude dagen behaaglijk. Het stoere, eenvoudige karakter van het huis sluit perfect aan op de omgeving. De combinatie van hout en steen met speelse details waarmee het huis is afgewerkt, geeft het een geheel eigen sfeer.

Kangoeroewoning of kantoor aan huis

In 1988 is een L-vormige vleugel aan de zuidzijde aangebouwd. Deze aanbouw met separate entree, toilet, woonkamer, bijkeuken en slaapkamer is uitermate geschikt om in te richten als kangoeroewoning of kantoor aan huis. Als u voor de laatste optie kiest, behoort gelijkvloers wonen tot de mogelijkheden; de badkamer bevindt zich in het oorspronkelijke deel op de begane grond. Ook de verdieping biedt met drie slaapkamers en een tussenkamer mogelijkheden tot het creëren van een werkruimte, een gezamenlijke bergruimte of een kleedkamer behorend bij de achtergelegen slaapkamer.

In de natuur en centraal

Rustig wonen in de natuur met de geneugten van het dorp en de stad om de hoek. De praktische situering tussen Leerdam en Culemborg zorgt voor een snelle ontsluiting via de A2. Daarnaast beschikken Leerdam en Culemborg over een treinstation.

Download het magazine met meer foto's, video, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering.

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.