Woningaanbod

Home » Woningaanbod » Gelderland » Druten » Kattenburg 33

Kattenburg 33
te Druten

Prijs op aanvraag


Omschrijving
sha256:8f4c0d8a2699edbcb7913cf2abc242f150b6e58e5849d1fc02f3159f477084ed
Brochure

In het hart van Druten staat dit magnifieke herenhuis. Met pontificaal aan de marktzijde het statige voorhuis. Maar als u wat opzij loopt, ziet u pas de volle omvang van dit bijzondere aanbod met een compleet achterhuis, verbonden met het voorhuis. Meerdere notarissen hadden vanaf halverwege de negentiende eeuw hier hun domicilie en ook de burgemeester resideerde op deze unieke plek. De locatie is prachtig centraal, de uitstraling fantastisch en het leefgenot geweldig. Duidelijk mag zijn dat wonen en werken hier op het allerhoogste niveau plaats kan vinden. Met tal van klassieke kamers heeft u alle ruimte om wonen, hobby en werk te combineren. En in de parkachtige tuin vindt u volop rust en privacy. Bovendien biedt dit herenhuis dankzij een 'centrum-bestemming' diverse mogelijkheden om te ondernemen. De makelaar kan u daar alles over vertellen.

Voorhuis en achterhuis
Maar liefst twee riante woonkamers en drie sfeervolle werk-/ontvangstkamers telt de begane grond van dit herenhuis. Elke kamer met eigen details, prachtige vloeren (parket en marmer), plafonds met ornamenten, fraaie schouwen en openslaande deuren naar zijtuin en achtertuin. De entree met vestibule geeft toegang tot de woonkamer voor, met zicht naar de H.H. Ewaldenkerk.
De woonkamer achter, met prachtige zandstenen schouw en met dubbele openslaande deuren, is gericht op de tuin en het terras met zwembad daarachter. Op het grensvlak tussen voor- en achterhuis ziet u de sfeervolle woonkeuken met fraaie schouw, eveneens met openslaande deuren naar de tuin. Onder de woning een fraaie kelder met estrikkenvloer. Op de verdieping van het voorhuis heeft u de beschikking over drie royale slaapkamers en de tweede badkamer. Zowel het voorhuis als het achterhuis hebben een zolderruimte waar extra kamers mogelijk zijn.

Grote parkachtige ommuurde tuin
Het sierhekwerk aan de voorzijde, zorgt voor toegang naar de voordeur. Daarnaast een elektrische toegangspoort naar de ‘binnenplaats’ met daarachter een tuinhuis en carport voor drie auto’s. Veel ruimte naast de woning wordt gecombineerd met een diepe achtertuin en, grenzend aan het herenhuis, een groot terras met veranda en zwembad. De riante parkachtige tuin is grotendeels ommuurd. De grootte van de kavel, in combinatie met een wijzigingsbevoegdheid, biedt mogelijkheden om in de tuin een extra woning te bouwen. Ook dit kunt u het beste met de makelaar doorspreken.

Een dorp met uitstekende voorzieningen
Druten is met ruim twaalfduizend inwoners veruit de grootste plaats in de gelijknamige gemeente. Druten is een gezellig dorp direct aan de Waal met een goed aanbod aan winkels en diverse leuke zaken om wat te eten en drinken. Het dorp heeft zelfs een eigen theater dat grotendeels wordt gerund door vrijwilligers. Fijn is ook dat in Druten meerdere basisscholen zijn en scholen voor voortgezet onderwijs. Wie gaat studeren, kiest vaak voor de nabijgelegen steden Nijmegen of Arnhem.

Zeker centraal
Druten ligt ten noorden van de Maas en Waalweg die het gelijknamige gebied doorkruist. Ten noorden ligt rivier de Waal. Ideaal is de goede verbinding met zowel de auto als een directe busverbinding naar universiteitsstad Nijmegen. Druten ligt centraal want ook Den Bosch (49 km), Utrecht (69 km) en Arnhem (35 km) liggen op ruim een half uur tot drie kwartier rijden van Druten.

Brede mogelijkheden
Door de brede bestemming die de Kattenburg 33 kent, is deze plek niet alleen geschikt voor bewoning of kantoor-aan-huis. Dankzij de 'centrumbestemming' is deze locatie ook geschikt voor detailhandel, dienstverlening, horeca-2 (o.a. lunchroom) of een maatschappelijke bestemming. Tevens biedt een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid voor een bijgebouw (waarbij wonen bespreekbaar is). De makelaar kan hier meer over vertellen.

Unique buying reasons (UBR)
-Herenhuis met bijzonder fraai en statig aanzicht. Met voorhuis en achterhuis.
-Hoge plafonds, rijk aan decoratie en fraaie details. Schitterende woon- en werkkamers.
-Zeer royaal perceel met monumentale bomen, veranda, carport en privacy biedende, grotendeels ommuurde, tuin en buitenzwembad.
-Op steenworp afstand van hartje Druten, met supermarkt, scholen, sportfaciliteiten, winkels en eetgelegenheden dichtbij.
-Geschikt voor bewoning of kantoor-aan-huis. Dankzij centrumbestemming ook geschikt voor detailhandel, dienstverlening, horeca-2 (o.a. lunchroom) of een maatschappelijke bestemming. Tevens biedt een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid voor een bijgebouw (waarbij wonen bespreekbaar is). De makelaar kan hier meer over vertellen.

Download het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

--------------------

Trotse eigenaar van een rijksmonument worden? Het Restauratiefonds biedt (extra) financieringsmogelijkheden en mogelijkheid voor subsidie.

Financieringsmogelijkheden rijksmonumenten:
Voor de restauratie en onderhoud van jouw rijksmonument kun je vanaf 1 januari 2019 100% van de instandhoudingskosten, conform de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten, financieren. Je hebt met een laagrentende lening van het Restauratiefonds zekerheid van een financiering voorafgaand aan jouw plannen. Bovendien leen je als eigenaar-bewoner van een rijksmonument tegen 1% rente, 10 jaar vast.

Over de subsidieregeling rijksmonumenten (vanaf 2019):
Particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie kunnen subsidie aanvragen voor instandhoudingskosten. Het betreft bijvoorbeeld schilderwerk of het herstel van goten en regenpijpen, het dak, voegen, kozijnen of de fundering. Je kunt elk jaar na afloop van de werkzaamheden subsidie aanvragen. De bijdrage bij deze regeling is 38% van het subsidiabele bedrag, dat ook wordt gebaseerd op de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten.

Bron en nadere informatie: Restauratiefonds

Kenmerken
sha256:8f4c0d8a2699edbcb7913cf2abc242f150b6e58e5849d1fc02f3159f477084ed
Overdracht
Status Beschikbaar
Vraagprijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg

Bouw
Soort object Woonhuis
Soort woning Herenhuis
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1849
Bouwvorm Bestaande bouw
Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, dubbele bewoning mogelijk

Dak
Type Samengesteld dak
Materiaal Pannen

Indeling
Woonoppervlakte 439 m²
Perceel oppervlakte 2760 m²
Inhoud 2823 m³
Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 4
Aantal woonlagen 4
Voorzieningen Mechanische ventilatie, jacuzzi, dakraam, rookkanaal, airconditioning, zwembad

Buitenruimte
Ligging In centrum
Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin
Hoofdtuin Achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin 1708m²
Ligging hoofdtuin Achterom

Bergruimte
Schuur/Berging Vrijstaand steen

Garage
Soort garage
Soort Carport

Overig
Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Foto's Plattegrond Kaart

Brochure
Bekijk hier de brochure van de Kattenburg 33 te Druten. De brochure opent zich in een nieuw venster.
Delen

Delen

Deel deze woning met uw vrienden:

         


Kattenburg 33
te Druten


Vraagprijs

Prijs op aanvraag


Soort object
Woonhuis

Bouwjaar
1849

Oppervlakte
439m² woonopp. / 2760m² perceelopp.

Aantal kamers
9 kamers (4 slaapkamers)

Inhoud
2823m³


Interesse? Neem
contact op met:

Hilde Kuus

Register Makelaar - Register Taxateur


Maak een afspraak

tel. 088-0044244
h.kuus@landerije.nl

Anderen bekeken ook


Landerije ML Landerije ML