Echteld

Wijenburgsestraat 11

Woonoppervlakte 361M²   Oppervlakte 2285M²   Kamers 8   Oppervlakte 5 € 1.175.000,-

Betuwse T-boerderij met vrijstaand B&B/gastenverblijf

Tussen de boomgaarden, op een woerd net buiten Echteld, ligt deze Betuwse T-boerderij. De witte gevels met fris blauwe luiken en het rietgedekte schroefdak dat zich als een grote, warme deken over het huis uitstrekt, laten deze typische vorm goed zien. Een deel van dit achttiende eeuwse Rijksmonument stamt uit de late middeleeuwen. In 2014 is deze woonboerderij met zorg gerenoveerd. Zo is het oude beslag van de deuren behouden of bijgemaakt in de authentieke stijl. Met als resultaat een woning waar comfort en ruimte moeiteloos samensmelten met de romantiek van de karakteristieke elementen. En niet te vergeten de hooggelegen tuin waar oude bomen privacy garanderen en de gelaagdheid zorgt voor een dromerige doorkijk naar de omgeving

Volop leefruimte voor iedereen en privacy

Deelt u graag uw leefruimte met behoud van privacy? Of zoekt u een woning met een kantoor aan huis of de mogelijkheid tot mantelzorg voor een ouder of kind? Het vrijstaande gastenverblijf met eigen oprit, thans bekend onder de naam B&B ‘t Zand maakt het allemaal mogelijk. Daarnaast biedt de woonboerderij een zee aan ruimte. De leefkeuken (76 m²) is royaal en open, maar door het zicht op de kap, sporen- en gebintenconstructie ook intiem. Verder zijn er meerdere plekken in huis waar elk gezinslid zijn eigen thuis kan creëren. De middeleeuwse opkamer of de studeerkamer met slaapkamer-en-suite. In de masterbedroom slaapt u onder de haardbalk van de voormalige keuken. Ook de originele ‘geut’ en rookkast zijn nog aanwezig in deze slaapkamer, die gesitueerd is op de begane grond. In de tuin nodigen het gazon, de slingerende paadjes, de eeuwenoude acacia’s en kastanjebomen uit tot heerlijk spelen of gewoon genieten.

Centraal in Nederland

Lekker thuis blijven of erop uit trekken. De centrale ligging van Echteld in het rivierenlandschap van de Betuwe biedt volop keus. Wandelen, fietsen, watersporten of proeven van het leven in de bruisende hanzestad Tiel. Met de A15 in de buurt, bent u er in een kwartier. Pakt u de fiets dan bevinden zowel Beneden-Leeuwen als de plaatsen Tiel en Kesteren (beiden met NS-station) zich op 5 tot 7 kilometer fietsafstand. De steden Arnhem, Nijmegen, 's-Hertogenbosch en Gorinchem bevinden zich op een half uurtje rijden.

Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Betuwe

De inwoners van de Betuwe zijn niet voor niets trots op hun streek! Cultuur, historie en natuur komen hier samen. In de Betuwe woont u midden tussen de vele fruitboomgaarden, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

Bekijk