Asperen

Voorstraat 75 - 75A

Woonoppervlakte 184M²   Oppervlakte 148M²   Kamers 5   Oppervlakte 3 € 499.000,-

Vernieuwbouwd woonhuis (2022) met praktijkruimte aan huis en groot dakterras. In de oude kern van Asperen.

In de oude kern van het Betuwse Asperen, op de hoek van de Voorstraat en Brugstraat, staat dit verrassend riante pand. Voorheen bekend als de kapsalon, maar in 2022 volledig vernieuwbouwd tot woonhuis. Het tweede huisnummer maakt dat de extra ruimte (20 m²) achter voordeur 75A eventueel is als kantoor of praktijk aan huis.

Volop ruimte

Door de verbouwing, ten behoeve van deze verkoop, is er op de begane grond een woonkamer gecreëerd van maar liefst 62 m². De nieuwe serre is een mooie plek voor de eettafel. Zomers kunnen de schuifpuien aan de achterliggende groenstrook open om zo buiten naar binnen te halen. De keuken aan de voorzijde heeft een grote L-vormige opstelling met gezellig zicht op het straatleven. Op de verdieping zijn drie slaapkamers, een badkamer met inloopdouche, wastafel en vloerverwarming. Tevens is er een natte ruimte met witgoedaansluiting en een separaat toilet. De grote slaapkamer biedt toegang tot een dakterras van maar liefst 40 m². De ligging van het zonneterras? Door de lage kap van de zolder en het ontbreken van hoge bebouwing rondom: zuid-west-noord-oost. Kortom, de hele dag genieten van de zon. Compleet met beschutte schaduwplek direct aan de slaapkamer. Op de tweede verdieping nog een praktische bergzolder. De begane grond is voorzien van een nieuwe pvc-vloer met vloerverwarming. De grote keukenopstelling aan de voorzijde is voorzien van alle apparatuur.

Asperen

Het historische stadje Asperen, op de grens van Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, is een geliefde plek direct aan de Linge. Al van verre is de toren van de gotische kerk te zien. De kern van Asperen is het decor van stadsboerderijen en statige herenhuizen. De middeleeuwse ommuring, de waterpoort en de gotische kerktoren bepalen het karakteristieke beeld van de plaats. In de vorige eeuw zijn in het landelijk gebied rond Asperen als onderdeel van de Hollandse Waterlinie een aantal forten aangelegd, zoals Fort Asperen. Waarom Asperen zo populair is om te wonen? Dat ervaart u direct als u het meer dan 1.000 jaar oude stadje aan de Linge binnenrijdt. In het oude gedeelte ziet u zowel oude stadsboerderijen die de afgelopen decennia met liefde zijn verbouwd, maar ook schitterende monumenten en herenhuizen die getuigen van een rijk en welvarend verleden. De omgeving is prachtig met de Lingeroute, immens populair bij fietsers en watersporters, en met goede voorzieningen zoals supermarkt, bakker, bloemist, diverse sport- en culturele verenigingen, natuurzwembad en twee basisscholen. Voortgezet onderwijs bevindt zich op tien minuten fietsen in Leerdam. Wat zeker telt is het dorpskarakter met een geslaagde mix van oorspronkelijke bewoners en nieuwkomers vanuit de Randstad.

Vanaf medio 2024 wordt de bestrating van de Voorstraat en Brugstraat volledig vernieuwd en krijgt de groenstrook aan de Minstraat een natuurlijk invulling. Zo wordt het complete plaatje nog mooier!

Heeft u interesse in deze woning?
Neem dan contact op.

Asperen

Het historische stadje Asperen, op de grens van Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant, is een geliefde plek direct aan de Linge. Al van verre is de toren van de gotische kerk te zien. De kern van Asperen is het decor van stadsboerderijen en statige herenhuizen.

Bekijk

Betuwe

De inwoners van de Betuwe zijn niet voor niets trots op hun streek! Cultuur, historie en natuur komen hier samen. In de Betuwe woont u midden tussen de vele fruitboomgaarden, karakteristieke dorpjes en talloze historische forten en kastelen.

Bekijk