Woningaanbod

Home » Woningaanbod » Limburg » Bergen L » Aijenseweg 7

Aijenseweg 7
te Bergen L

€ 1.549.000,-


Omschrijving
sha256:182f5d6d7703a1fef1465d7b26fe486d61f7ee71635ad131ce0d7517a0121a18
Brochure

De Vorsthof, een monumentale (woon)boerderij met 3 vakantie-appartementen, schuren (1.023 m²) en tuinhuis

De Vorsthof is al vele generaties een familiedomein met talloze verhalen en anekdotes. De huidige boerderij is gebouwd in 1914 maar de meeste bijgebouwen zijn van latere datum. Een vorstelijk domein, dat is de Vorsthof zeker. Temeer omdat het gebied rondom de boerderij de afgelopen jaren is ontwikkeld tot natuurgebied de Maasduinen. Het is een plek waar rustzoekers zich thuis voelen. De Vorsthof ligt aan het einde van een doodlopende weg exclusief voor de aanwonenden en hun gasten. Als u de boerderij nadert, wordt u ongetwijfeld overrompeld door de omvang van dit aanbod. Niet alleen qua oppervlakte met bijna 5 ha eigen grond, maar zeker ook qua gebouwen. Graag bieden wij u de gelegenheid om de boerderij, het prachtige tuinhuis, de drie vakantie-appartementen en de grote schuren, met op het dak zonnepanelen, te ontdekken.

Wees welkom op De Vorsthof.

Wonen, werken, verhuren en genieten
De woonboerderij kijkt fier uit over de omtrek en biedt fraaie en sfeervolle woon- en leefruimtes op de begane grond. Heerlijk is de riante woonkeuken met toegang tot de authentieke (wijn) kelder en ideaal de badkamer en de kantoorkamer (geschikt als slaapkamer) die gelijkvloers wonen mogelijk maken. De verdieping telt een tweede badkamer en drie ruime slaapkamers met veel kastruimte. Ook is er direct toegang tot de oude zolder waarop makkelijk extra kamers kunnen worden gerealiseerd. En dat is pas het begin.

Echt prachtig is het sfeervolle tuinhuis. Een ruimte die geschikt is voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld als mantelzorgwoning, want zowel een toilet als pantry zijn er beschikbaar. En daarbij biedt De Vorsthof u drie instapklare vakantie-appartementen, allen met badkamer, keuken, twee slaapkamers, fantastisch terras en compleet ingericht.

Tuin, bijgebouwen en landbouwgrond
Op de kavel van bijna 50.000 m² is aan ruimte geen gebrek. U ziet het al bij het aanrijden: een tweetal grote schuren (±515 en 299 m²) die nu hoofdzakelijk worden gebruikt als stalling voor caravans en landbouwwerktuigen. Voor de drie appartementen is een eigen ingang gecreëerd. Ideaal: want zo is de privacy van eigenaren en gasten gewaarborgd. Nostalgie in optima forma ziet u voor de boerderij: een fraaie siertuin met een oude kersenboom als stralend middelpunt. Rondom de boerderij tot slot nog eigen grond met een agrarische bestemming met aan de randen natuur en rust.

Unique buying reasons (UBR)
- Heerlijk vrij wonen aan een doodlopend straatje, tussen de Maasdorpen Aijen en Bergen (Limburg), met studentenstad Nijmegen op een half uurtje rijden.
- Mogelijkheid voor heerlijk ruim wonen, (natuurinclusieve) landbouw of veeteelt, eventueel gecombineerd met recreatie aan huis, verhuur van appartementen, B&B of mantelzorg.
- Liefst 5 ha grond en riante bijgebouwen.
- Keurig onderhouden en met liefde bewoond.
- Op korte afstand van recreatiemogelijkheden, zoals Nationaal park De Maasduinen, Reindersmeer en Boswachterij Bergen voor fietsen, wandelen of paardrijden. Diverse jachthavens, dagstrand Seurenheide en Kasteeltuinen Arcen.

De omgeving
Het dorp Bergen ligt in Noord-Limburg op een steenworp afstand van rivier de Maas en nabij Nationaal Park De Maasduinen. Bergen is ook de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Bergen zo’n 13.000 inwoners, een zevental dorpen en maar liefst 20 buurtschappen met prachtige namen als ’t Loar, Kleine Horst, Knikkerdorp, Op de Belt en Vrij. Het typeert direct het landelijke en zeker ook gemoedelijke karakter van het gebied.'

Scholen, winkels en middenstand
Het nabij gelegen Nieuw-Bergen is een dorp met verschillende goede voorzieningen. Zoals een aantal basisscholen en een winkelcentrum met diverse winkels waaronder de Hema en Kruidvat, supermarkten en diverse speciaalzaken. U kunt er dus terecht voor alle dagelijkse boodschappen. En zoals bijna overal in het Limburgse: het dorp telt tal van verenigingen op het terrein van muziek, cultuur en sport. Voor middelbaar-onderwijs zijn de plaatsen Boxmeer, Gennep en Stevensbeek het meest voor de hand liggend.

Dichtbij natuur, Duitsland en leuke steden
Bergen ligt dus vlakbij Nationaal park De Maasduinen, een uniek gebied met de langste rivierduinengordel van Nederland. Ontstaan door de eeuwen heen door een samenspel van water, wind en mens. Een gebied ook met een diverse flora en fauna. Met onder andere gladde slang, zandhagedis, kraanvogel en buizerd. En de recreatiemogelijkheden zijn er eindeloos. Bergen ligt ook dichtbij de Duitse grens. Leuk om te shoppen, maar zeker ook om het vliegtuig te pakken vanaf vliegveld Weeze. Naar het noorden strekt de natuur zich uit tot aan Gennep, maar ook richting het zuiden is het prachtig om via Arcen met zijn Kasteeltuinen af te zakken naar het gezellige Venlo.

Meer over De Vorsthof, Historie en bestemmingsplan
De Vorsthof ligt op historische akkergrond. Het verhaal gaat dat hier een eeuwenoude boerderij heeft gestaan. Vroeger behoorden vrijwel alle gronden tussen Aijen en Bergen tot De Vorsthof. Nu is dat niet meer. Naast De Vorsthof bijvoorbeeld ligt nog een boerderij met de passende naam ‘Klein Vorsthof’. De Vorsthof is al generaties lang in eigendom van één familie. De afgelopen jaren is het gebied rondom de boerderij (achter de dijk) ontwikkelt tot natuurgebied (als onderdeel van De Maasduinen). Het motiveerde de familie tot een bedrijfsmatige ombuiging waarbij de voormalige rundveestal werd omgebouwd tot vakantie-appartementen. Daarbij richten zij zich op de rustzoekende toerist, die geniet van de natuur en (fiets)mogelijkheden in dit prachtige stukje Limburg. Helaas is er geen opvolging binnen de familie, waardoor de keuze is gemaakt tot verkoop van De Vorsthof.

De vakantie-appartementen zijn elk ruim (72 m²+) en voorzien van twee slaapkamers. Eén appartement is rolstoelvriendelijk. De omgeving biedt voldoende vertier. Als de volgende eigenaar voor een andere doelgroep kiest, dan is dat goed mogelijk. Het geheel is bestemd als ‘agrarisch-met waarden’, met daarbij de functieaanduidingen voor ‘caravanstalling’ (t.b.v. de schuren), ‘karakteristiek’ voor het woonhuis en ‘3 vakantiewoningen’. Hierdoor is het geheel te gebruiken als; reëel agrarisch bedrijf/grondgebruik met bedrijfswoning, eventueel gecombineerd met een boerderijwinkel, ondergeschikte horeca, extensief (dag)recreatief medegebruik of beroep- of bedrijf-aan-huis. Er geldt onder andere een zogenaamde wijzigingsbevoegdheid om het geheel, onder voorwaarden, om te zetten naar ‘wonen’, ‘horeca’, bedrijf’, ‘recreatie-verblijfsrecreatie’ of ‘recreatie-camping’.

Uit een vooroverleg met de gemeente Bergen is gebleken dat de gemeente bereidwillig is om de bestemming om te zetten naar ‘gemengd’, waarbij een combinatie van bestemmingen wordt verkregen. Afhankelijk van de wens van de nieuwe eigenaar dient hiervoor dan een wijzigingsplan te worden opgesteld, plannen kunnen op voorhand worden voorgelegd aan de gemeente. De makelaar kan u meer vertellen over de (bestemmingsplan)mogelijkheden. De gemeente heeft reeds aangegeven dat het niet wenselijk is om de appartementen om te zetten naar zelfstandige/permanente bewoning.

Metrage op een rijtje, voor serieus geïnteresseerden is het NEN-2580 maatrapport beschikbaar
Woonoppervlakte: Totaal 589 m², omvattende; woonhuis 233 m², 3 vakantie-appartementen van in totaal 293 m² en het tuinhuis 64 m²;
Overige inpandige ruimte; 347 m², omvattende de zolder, vliering en kelder in de woning en schuur 1 (208 m²);
Gebouwgebonden buitenruimte; 9 m²
Inhoud; 3.445 m³, omvattende het woonhuis (1.329 m³), de 3 vakantie-appartementen (1.107 m³), het tuinhuis (273 m³) en schuur 1;
Externe bergruimte; 804 m², omvattende de schuren 2 en 3
Perceeloppervlakte; circa 49.504 m², enkele percelen dienen nog Kadastraal te worden ingemeten doch zijn al Kadastraal gesplitst. De op Funda aangegeven oppervlakte t.b.v. de tuin is indicatief weergegeven.

Eventuele stikstof-/fosfaatrechten zijn niet in de vraagprijs inbegrepen. Download de brochure met foto's, uitgebreide beschrijving van alle gebouwen, plattegronden en maatvoering!

Kenmerken
sha256:182f5d6d7703a1fef1465d7b26fe486d61f7ee71635ad131ce0d7517a0121a18
Overdracht
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 1.549.000,-
Aanvaarding In overleg

Bouw
Soort object Woonhuis
Soort woning Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1914
Bouwvorm Bestaande bouw
Bijzonderheden Monumentaal pand, monument

Dak
Type Samengesteld dak
Materiaal Pannen

Indeling
Woonoppervlakte 589 m²
Perceel oppervlakte 49501 m²
Inhoud 3445 m³
Aantal kamers 7
Aantal slaapkamers 4
Aantal woonlagen 4
Voorzieningen Buitenzonwering, mechanische ventilatie, tv kabel, rookkanaal, sauna

Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Hoofdtuin Tuin rondom
Ligging hoofdtuin Achterom

Bergruimte
Schuur/Berging Vrijstaand steen

Garage
Soort garage
Soort Aangebouwd steen, carport
Capaciteit 5
Voorzieningen Elektra, water

Overig
Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed
Huidig gebruik Woonruimte met vakantie-appartementen, schuren
Huidige bestemming Agrarisch+vakantie-appartement+stalling, zie tekst

Foto's Plattegrond Video

Kaart

Brochure
Bekijk hier de brochure van de Aijenseweg 7 te Bergen L. De brochure opent zich in een nieuw venster.
Delen

Delen

Deel deze woning met uw vrienden:

         


Aijenseweg 7
te Bergen L


Vraagprijs

€ 1.549.000,- k.k.


Soort object
Woonhuis

Bouwjaar
1914

Oppervlakte
589m² woonopp. / 49501m² perceelopp.

Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)

Inhoud
3445m³


Interesse? Neem
contact op met:

Hilde Kuus

NVM Register Makelaar - Taxateur


Maak een afspraak

tel. 088-0044244
h.kuus@landerije.nl

Anderen bekeken ook