Woningaanbod

Home » Woningaanbod » Gelderland » Batenburg » Kerkstraat 11

Kerkstraat 11
te Batenburg


Omschrijving
sha256:b8b6d6a02959e79aba4f1cf4cb93f77c25807ebb1c3fb538bfe3ee6b1e5b0dce
Brochure

Heerlijke woonboerderij met royale tuin en dubbele garage in historisch stadje

Deze prachtig gerenoveerde woonboerderij is een van de oudste panden van het middeleeuwse stadje Batenburg. Achtereenvolgens was het pand in gebruik als raadhuis, gerechtsgebouw en boerderij. In 1974 volgt een ingrijpende restauratie tot woonhuis. In 2004 wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Binnenhuisarchitect Emile van Dijk wordt ingeschakeld om de binnenzijde in de oorspronkelijke staat terug te brengen met daarbij aandacht voor het wooncomfort. Het resultaat is overweldigend met schitterende woonruimtes. Vooral de woonkamer is van een ongekende schoonheid. De idyllische sfeer is binnen overal aanwezig, maar dat geldt zeker ook aan de buitenzijde dankzij de lommerrijke tuin met dubbele garage en eikenhouten veranda, overigens ook een idee van Emile van Dijk.

Met het oog van een binnenhuis-architect
Vanaf het pleintje aan de voorzijde betreedt u de lange hal -met garderobenis, toilet en badkamer- met aan weerszijden de twee voorkamers, waarvan nu één in gebruik als sfeervolle werkkamer en de andere als slaapkamer. Direct daarachter, ook vanuit de hal bereikbaar, de tweede werkkamer. Aan het einde van de hal komt u in de schitterende woonkamer, de voormalige deel, waar het vakmanschap van de binnenhuisarchitect tot volle wasdom komt. De stoere spanten combineren fraai met de estrikken vloeren. Prachtig licht valt binnen via stalramen en de nieuw aangebrachte dakramen. De schouw met gashaard versterkt de warme sfeer en de glazen tuindeuren met daarboven een stalraam nodigen uit om naar buiten te gaan. Direct naast de living treft u de ruime keuken met tuindeur naar de keukenveranda. Aan de keuken gelieerd de bijkeuken c.q. zijentree. Vanuit de hal heeft u toegang tot de (wijn)kelder. Ook de verdieping biedt alle ruimte met meerdere slaap- en werkkamers, een riante open zolder en een tweede badkamer.

Tuin met schitterende veranda
De tuin, eveneens onder architectuur aangelegd, biedt privacy en een heerlijke tuinbeleving dankzij de prachtige eikenhouten veranda en de tuin met met fruitbomen, waterput en bloementuin. Een gietijzeren poort aan de achterzijde biedt toegang tot het erf. De dubbele garage en de oprit zijn fraai afgeschermd met een beukenhaag die overigens ook uw privacy waarborgt. Zeker noemenswaardig is de ligging, vlakbij het voormalige kasteel Batenburg. Lopend door de tuin ziet u echt goed hoe schitterend u hier woont.

Batenburg is een middeleeuws stadje aan de Maas. De geschiedenis gaat ver terug tot in 372 na Christus als Batenburg wordt gesticht op de resten van een Romeinse tempel. Batenburg kreeg in 1349 stadsrechten en werd bestuurd door de machtige Heren van Batenburg. De oorsprong van het kasteel dat ze bewoonden, gaat terug tot het jaar 527. Helaas komt een einde aan het kasteel in 1794 als de Fransen het verwoesten. Sommige delen van het kasteel zijn nog intact en kunnen worden bezocht. Ook blijkt het een ideale plek om een trouwreportage te maken.

Op een steenworp van de Maas
Het historische karakter van Batenburg is ook nu nog altijd zichtbaar. De kerktorens van respectievelijk de Oude Sint- Victorkerk en de Nieuwe Sint-Victorkerk zijn van veraf zichtbaar. In de oude stad tal van monumenten en mooie oude straatjes waardoor het gevoel van ‘vroeger’ altijd dichtbij is. Batenburg heeft een eigen haventje aan de Maas, ideaal voor de liefhebber van watersport. Batenburg telt tegenwoordig ongeveer 650 inwoners en maakt onderdeel uit van de Gelderse gemeente Wijchen. Het stadje kent naast een leuke eetgelegenheid, diverse (sport)verenigingen en een basisschool.

Centrale ligging
Batenburg ligt in Gelderland en kijkt over de rivier naar Noord-Brabant. De ligging van Batenburg is verrassend centraal tussen de plaatsen Wijchen en Druten, beide op circa 10 km afstand. Iets verder weg, op 18 km, ligt studentenstad Nijmegen. Diverse veren over de Maas maken snelle verbindingen naar het zuiden mogelijk. De gunstige ligging dichtbij de A50 en daarmee A2 en A15 zorgt dat u snel naar grote steden als Utrecht, Eindhoven en Den Bosch rijdt.

Unique buying reasons (UBR);
- Rijksmonument met historie, van oorsprong 16e eeuws, prachtig gerenoveerd en verbouwd;
- Goed onderhouden woning met vele authentieke details.
- Onder architectuur aangelegde tuin met veel privacy en eikenhouten buitenveranda;
- Gelegen aan een idyllisch pleintje in historisch stadje; met diverse doorkijkjes naar de kerken, de ruïne van het kasteel en de mooie straatjes;
- Afsluitbare oprit voor meerdere auto’s en dubbele garage.

Download het magazine met foto's, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!
___________________________________________________________________________

Nieuwe financieringsmogelijkheden rijksmonumenten:
Voor de restauratie en onderhoud van jouw rijksmonument kun je vanaf 1 januari 2019 100% van de instandhoudingskosten, conform de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten, financieren. Je hebt met een laagrentende lening van het Restauratiefonds zekerheid van een financiering voorafgaand aan jouw plannen. Bovendien leen je als eigenaar-bewoner van een rijksmonument tegen 1% rente, 10 jaar vast.

Over de nieuwe subsidieregeling rijksmonumenten:
Particuliere eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie kunnen subsidie aanvragen voor instandhoudingskosten. Het betreft bijvoorbeeld schilderwerk of het herstel van goten en regenpijpen, het dak, voegen, kozijnen of de fundering. Je kunt elk jaar na afloop van de werkzaamheden subsidie aanvragen. De bijdrage bij deze regeling is 38% van het subsidiabele bedrag, dat ook wordt gebaseerd op de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten.

Bron en nadere informatie: Restauratiefonds

Kenmerken
sha256:b8b6d6a02959e79aba4f1cf4cb93f77c25807ebb1c3fb538bfe3ee6b1e5b0dce
Overdracht
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 879.000,-
Aanvaarding In overleg

Bouw
Soort object Woonhuis
Soort woning Woonboerderij
Type woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1590
Bouwvorm Bestaande bouw
Bijzonderheden Monumentaal pand, monument, beschermd stads- of dorpsgezicht

Dak
Type Schilddak
Materiaal Riet

Indeling
Woonoppervlakte 303 m²
Perceel oppervlakte 1074 m²
Inhoud 1470 m³
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 5
Aantal woonlagen 3
Voorzieningen Mechanische ventilatie, stoomcabine, dakraam, rookkanaal

Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, in centrum
Tuin Achtertuin
Hoofdtuin Achtertuin
Oppervlakte hoofdtuin 675m²
Ligging hoofdtuin Achterom

Bergruimte
Schuur/Berging Vrijstaand hout
Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra

Garage
Soort garage
Soort Vrijstaand hout
Capaciteit 2
Voorzieningen Elektra, water, met elektrische deur
Isolatie Geen isolatie

Overig
Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Goed
Onderhoud buiten Goed tot uitstekend
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Foto's 360° foto's Plattegrond Video

Kaart

Brochure
Bekijk hier de brochure van de Kerkstraat 11 te Batenburg. De brochure opent zich in een nieuw venster.
Delen

Delen

Deel deze woning met uw vrienden:

         


Kerkstraat 11
te Batenburg


Vraagprijs

€ 879.000,- k.k.


Soort object
Woonhuis

Bouwjaar
1590

Oppervlakte
303m² woonopp. / 1074m² perceelopp.

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)

Inhoud
1470m³


Interesse? Neem
contact op met:

Hilde Kuus

Register Makelaar - Register Taxateur


Maak een afspraak

tel. 088-0044244
h.kuus@landerije.nl

Anderen bekeken ook


Landerije ML Landerije ML